Zorgplein Bergen op Zoom

Bravis blijft ook in de toekomst het ziekenhuis in West-Brabant. Het Bravis ziekenhuis heeft in de toekomst één hoofdlocatie op de Bulkenaar in Roosendaal, meerdere Bravispunten verspreid over West-Brabant en het oosten van Zeeland en een polikliniek in Etten-Leur. In Bergen op Zoom komt, na de sluiting van de hoofdlocatie, een Zorgplein. De invulling van het Zorgplein is nog niet volledig bekend. De komende jaren krijgt het Zorgplein steeds meer vorm. Op deze webpagina leest u wat we nu weten.

In het Bravis Zorgplein in Bergen op Zoom gaan wij zorg dichtbij huis verlenen. Wij doen dit samen met andere zorgaanbieders. In het Bravis Zorgplein houden we spreekuren, doen we diagnostiek en bieden we diverse poliklinische behandelingen aan. Is er voor een behandeling opname in het ziekenhuis of complexe specialistische apparatuur nodig? Dan vindt de behandeling plaats op de toekomstige hoofdlocatie.

Locatie
De locatie die we op het oog hebben voor het Bravis Zorgplein is het huidige Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom. Het gebouw, de locatie en de inrichting zijn geschikt om een Bravis Zorgplein in te maken. Het Bravis Moeder & Kindcentrum verhuist mee naar de nieuwe locatie. In de nieuw te bouwen hoofdlocatie bieden we straks alle acute zorg aan. Het Bravis Moeder & Kindcentrum is hier een onderdeel van.

Zorgaanbieders
Op dit moment weten we nog niet exact welke zorgaanbieders in het Bravis Zorgplein komen. Hierover zijn we met andere zorgaanbieders en de gemeente Bergen op Zoom in gesprek. 

Huidige hoofdlocatie
Het is eveneens onbekend wat er met de huidige hoofdlocatie van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom gaat gebeuren. Het Bravis ziekenhuis is eigenaar van het huidige gebouw en de grond aan het Boerhaaveplein in Bergen op Zoom. Wij zijn daarom aan het nadenken wat we met het gebouw gaan doen. We gaan hierover ook in gesprek met de gemeente.

Meer weten
De plannen voor een Zorgplein zijn nog volop in ontwikkeling. Wilt u op de meer weten over de plannen voor het Nieuwe Bravis? Kijk dan hier 

terug