Zorgplein Bergen op Zoom

Bravis blijft ook in de toekomst het ziekenhuis in West-Brabant. Het Bravis ziekenhuis heeft in de toekomst één hoofdlocatie op De Bulkenaar in Roosendaal, meerdere Bravispunten verspreid over West-Brabant en het oosten van Zeeland en een polikliniek in Etten-Leur. In Bergen op Zoom komt, na de sluiting van de hoofdlocatie, een Zorgplein. De invulling van het Zorgplein is nog niet volledig bekend. De komende jaren krijgt het Zorgplein steeds meer vorm. Op deze webpagina leest u wat we nu weten.

Wat is een ‘Bravis Zorgplein’?
In het Bravis Zorgplein in Bergen op Zoom gaan wij zorg dicht bij huis verlenen. Wij doen dit samen met andere zorgaanbieders. In het Bravis Zorgplein houden we spreekuren, doen we diagnostiek en bieden we diverse poliklinische behandelingen aan. Is er voor een behandeling opname in het ziekenhuis of complexe specialistische apparatuur nodig? Dan vindt de behandeling plaats op de toekomstige hoofdlocatie.

Op welke locatie komt het Bravis Zorgplein?
De locatie die we op het oog hebben voor het Bravis Zorgplein is het huidige Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom. Het gebouw, de locatie en de inrichting zijn geschikt om een Bravis Zorgplein in te maken.

Welke zorgaanbieders komen er in het Bravis Zorgplein?
Dat weten we nu nog niet precies. In ieder geval Bravis. We zijn hierover met andere zorgaanbieders en met de gemeente in gesprek.

Wat gaat er gebeuren met het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom?
Het Bravis Moeder & Kindcentrum verhuist mee naar de nieuwe locatie. In de nieuw te bouwen hoofdlocatie bieden we straks alle acute zorg aan. Het Bravis Moeder & Kindcentrum is hier een onderdeel van.

Blijft de huisartsenpost in Bergen op Zoom bestaan?
De huisartsenpost is een zelfstandige organisatie. De huisartsenpost heeft besloten om mee te gaan naar het nieuwe Bravis ziekenhuis.

Wat gaat er gebeuren met de huidige hoofdlocatie in Bergen op Zoom?
Dat weten we nog niet. Het Bravis ziekenhuis is eigenaar van het huidige gebouw en de grond aan het Boerhaaveplein in Bergen op Zoom. Wij zijn daarom aan het nadenken wat we met het gebouw gaan doen. We gaan hierover ook in gesprek met de gemeente.

Hoe blijf ik op de hoogte van de plannen in Bergen op Zoom?
De plannen voor een Zorgplein zijn nog volop in ontwikkeling. Wilt u op de meer weten over de plannen voor het Nieuwe Bravis? Kijk dan hier 

terug