Scopiecentrum Bravis

Bij het scopiecentrum worden endoscopieën uitgevoerd. Dat zijn onderzoeken waarbij de arts door middel van een flexibele, stuurbare slang (endoscoop) met videocamera in bepaalde delen van het lichaam kijkt. Bijvoorbeeld in uw maag, darmen, galwegen of longen. Via de endoscoop kan de arts een stukje weefsel, een poliep of galstenen verwijderen.

Het Scopiecentrum van het Bravis ziekenhuis is gevestigd op de eerste etage van de locatie Roosendaal. Ronde vormen, openheid en uitgekiende logistieke processen kenmerken het centrum. Via de virtuele tour kunt u het Scopiecentrum bekijken.

In het scopiecentrum worden de patiënten op één en dezelfde afdeling ontvangen, voorbereid en onderzocht. Ook na het onderzoek blijven zij in het scopiecentrum om uit te slapen. Het scopiecentrum is verder uitgerust met twee aparte spreekkamers. Nieuw is ook het gebruik van groen licht in de scopiekamers. Dit draagt bij aan de rust van de patiënt en uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het concentratievermogen van de arts hierdoor toeneemt.

Voorbereidingskamer

In de voorbereidingskamer worden de patiënten voorbereid op de scopie. Deze kamer beschikt over vier voorbereidingsplaatsen.

Verkoeverruimte (uitslaapruimte)

De verkoever is een grote, open ruimte en biedt plaats aan 12 patiënten. Na de ingreep kunnen patiënten hier bijkomen en herstellen van het roesje dat zij voor het onderzoek hebben gekregen. Door de open structuur hebben de verpleegkundigen vanuit de balie een goed zicht op de patiënten en andersom. De gordijnen kunnen voor een groot deel automatisch gesloten worden wanneer de patiënt behoefte heeft aan meer privacy.

 

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon Het scopiecentrum bevindt zich op route 47
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 706 84 46
  Bereikbaarheid Het scopiecentrum bevindt zich op route 143 op de eerste verdieping