Reumatologie

Reumatologie is een breed specialisme met meer dan honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren, pezen en/of inwendige organen. De vakgroep Reumatologie bestaat uit een enthousiast team. Zij staan graag voor u klaar. U heeft vaak niet alleen een gesprek met de reumatoloog, maar ook met de reumaverpleegkundige. Het team Reumatologie werkt in het Bravis Ziekenhuis bovendien nauw samen met andere medisch specialisten. Reuma heeft namelijk een grote impact op het totale leven. Dat vraagt om een gezamenlijke behandeling, waarin u centraal staat.


 

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 67 731
  Bereikbaarheid De polikliniek Reumatologie is gevestigd op route 86 de begane grond.
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 68 454
  Bereikbaarheid De polikliniek Reumatologie is gevestigd op route 75.

Informatie over het gebruik van uw medicijnen en het coronavirus.

Het is belangrijk om bij luchtwegklachten of koorts (>38 graden) met ons te overleggen of u wel door kunt gaan met uw reumamedicijnen.

Voor de meest actuele adviezen/updates, kunt u de website van het RIVM raadplegen.

Onze reumatologen

 • Inhoudsopgave
 • Wachttijden
 • Spreekuur
 • Links
 • Patiëntenfolders
 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 67 731
  Bereikbaarheid De polikliniek Reumatologie is gevestigd op route 86 de begane grond.
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 68 454
  Bereikbaarheid De polikliniek Reumatologie is gevestigd op route 75.

Wachttijden

Wachttijden polikliniek

Met wachttijden polikliniek bedoelen we het aantal dagen tussen de verwijzing door de huisarts en uw eerste afspraak op de polikliniek in het Bravis ziekenhuis. De wachttijd die hier wordt weergegeven, is de kortste wachttijd van het specialisme reumatologie. Hierbij houden we ons aan een landelijke afspraak om te kijken naar de 3e vrije plaats in het afsprakensysteem.

Wachttijden behandeling

Na een bezoek bij de reumatoloog op de polikliniek, kan deze met u bespreken dat er verder onderzoek of een behandeling nodig is. Ook de huisarts kan u voor onderzoek of behandeling naar een polikliniek verwijzen. Met ‘wachttijd behandeling’  bedoelen we het aantal dagen dat u moet wachten op een bepaalde behandeling of onderzoek. 

Wij wijzen u erop dat de metingen momentopnames zijn. Ook kan de wachttijd toch anders zijn door spoed, een bepaalde zorgvraag, voorkeur voor bepaalde specialist, zelf willen wachten, etc.

*Wachttijden in dagen
Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

  Polikliniek  Diagnostiek  Behandeling Verwachte
wachttijd
behandeling
Polikliniekbezoek 7

Bekijk hier de wachttijden van andere specialismen.

Spreekuur

De reumatologen houden in Bergen op Zoom en Roosendaal elke dag spreekuur. Ook houdt iedere reumatoloog één keer per maand avondspreekuur tot 20:00 uur.

Dr. J.N. Hoes
Maandag en vrijdag: spreekuur in Roosendaal
Dinsdag en woensdag: spreekuur in Bergen op Zoom

Dr. J.L.M. Schoneveld
Maandag en vrijdag: spreekuur in Bergen op Zoom
Dinsdag en donderdag: spreekuur in Roosendaal

Mw. dr. D. den Uijl
Dinsdag en woensdag: spreekuur in Roosendaal
Donderdag en vrijdag: spreekuur in Bergen op Zoom
 

Links

Patiëntenfolders

Nieuwsberichten Reumatologie

Column Marielle Maat - Bravis website.png

Column Mariëlle Maat: Hoezo, niet sexy?

De reumatologie. Tja! Ik zal eerlijk zijn, ook al straalt dat waarschijnlijk niet positief op mij af. Mijn eerste gedachte was toch echt: wat valt daar nou te ‘beleven’? En wat moet ik in hemelsnaam schrijven over rode en opgezwollen gewrichten? Toch bleef de uitnodiging in mijn hoofd rondzingen. Maar dat niet alleen… de vrolijke ‘goedemorgens’ over en weer als ik naar mijn werkplek loop, de gezellige praatjes met de secretaresses en de toegankelijke, benaderbare en behulpzame medisch specialisten… Ik word blij van deze club mensen. Dus oké! Het is dan misschien geen ‘sexy’ specialisme, ik ga gewoon meelopen.

Reumatologen Jos Hoes (rechts) en Leonard Schoneveld_kleinerformaat.jpg

Column Jos Hoes en Leonard Schoneveld, reumatologen

‘We kennen elkaar al vanaf onze opleiding tot reumatoloog in het UMC Utrecht. Ook zijn we op hetzelfde onderdeel gepromoveerd. Nu zetten we samen een nieuwe vakgroep reumatologie op in het Bravis ziekenhuis.

MedGezel 2019 (5 van 1).jpg

Reumatologen winnen NIAZ jaarprijs 2020 met project MedGezel!

Na een spannende finale is het project MedGezel vanmiddag uitgeroepen tot winnaar van de NIAZ Jaarprijs 2020! Een geweldig compliment voor de reumatologen van het Bravis ziekenhuis die de digitale presentaties van de finalisten samen met Giliam Kuijpers, directeur van MedGezel, vanuit de polikliniek Reumatologie hebben gevolgd.

Reumatologen Bravis 2019.jpg

Reumatologen starten spreekuur in polikliniek Etten-Leur

Patiënten met reumatische klachten die in Etten-Leur of omgeving wonen kunnen vanaf dinsdag 2 juni dichter bij huis terecht voor een poliklinisch consult. Eén van de drie reumatologen houdt een dag per week van 08.30 tot 15.00 uur spreekuur in de polikliniek aan het Schoonhout in Etten-Leur.

MedGezel 2019 (5 van 1).jpg

Patiënten krijgen medisch coach mee op artsenbezoek

Woensdag 22 mei vond in het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom de eerste afspraak plaats waarbij een patiënt werd begeleid door een medisch student. Op initiatief van de reumatologen is een unieke samenwerking gezocht met MedGezel, dé sociale onderneming, die zich tot doel heeft gesteld om patiënten te laten bijstaan door geneeskundestudenten, zowel in het voortraject als bij het consult met de arts en de evaluatie. Na de pilot in Groningen vorig jaar, is het Bravis ziekenhuis nu het eerste ziekenhuis in Nederland, dat “de MedGezel” omarmt voor haar patiënten.

Corne van den Broek.jpeg

Corné van den Broek (47)

Reuma: 'We behandelen samen'

Daar was de diagnose snel gesteld: reuma. Op dat moment stortte mijn wereld in. Het was lastig te accepteren.