Hand, reconstructieve en plastische chirurgie

De hand,- reconstructief en plastische chirurg, zoals de plastisch chirurg volledig heet, houdt zich bezig met het operatief herstellen van vorm en functie van het lichaam (cosmetische en functionele chirurgie). In het ziekenhuis werken twee hand, reconstructief en plastische chirurgen.

De afgelopen periode hebben de media veel aandacht besteed aan de onrust die is ontstaan over het gebruik van borstimplantaten van het Franse merk Poly Implant Protheses (PIP). In Nederland zijn deze implantaten ook onder de merknaam M-implant in de handel gebracht. Deze implantaten geven een onevenredig hoge kans op complicaties zoals scheuren en lekken.

De Raad van Bestuur hecht er waarde aan te laten weten dat de plastisch chirurgen van het Bravis ziekenhuis nooit gebruik hebben gemaakt van dit merk borstimplantaten. De plastisch chirurgen plaatsen uitsluitend borstprotheses van hoogwaardige kwaliteit.

Locatie

De polikliniek plastische chirurgie in Roosendaal is gevestigd op de begane grond, route 75B. De polikliniek plastische chirurgie in Bergen op Zoom is eveneens gevestigd op de begane grond.

Afspraken maken

Polikliniek plastische chirurgie Roosendaal: 088 706 84 02.
Polikliniek plastische chirurgie Bergen op Zoom: 088 706 84 02.

Meer informatie vindt u ook op de website van Plastische Chirurgie Roosendaal & Bergen op Zoom.

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 68 402
  Bereikbaarheid Polikliniek locatie Bergen op Zoom, route 35
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 68 402
  Bereikbaarheid De polikliniek plastische chirurgie in Roosendaal is gevestigd op de begane grond, route 75B
 • eborg2-pt-1.243x363x1.jpg

  D.H. Borg

  Plastisch-, reconstructief- en handchirurg

Wachttijden

Wachttijden polikliniek

Met wachttijden polikliniek bedoelen we het aantal kalenderdagen tussen de verwijzing door de huisarts en uw eerste afspraak op de polikliniek in het Bravis ziekenhuis. De wachttijd die hier wordt weergegeven, is de kortste wachttijd van het specialisme plastische chirurgie. Hierbij houden we ons aan de landelijke afspraken.

Wachttijden behandeling

Na een bezoek bij de plastisch chirurg op de polikliniek, kan deze met u bespreken dat er verder onderzoek of een behandeling nodig is. Ook de huisarts kan u voor onderzoek of behandeling naar een polikliniek verwijzen. Met ‘wachttijd behandeling’  bedoelen we het aantal dagen dat u moet wachten op een bepaalde behandeling of onderzoek. 

Wij wijzen u erop dat de metingen momentopnames zijn. Ook kan de wachttijd toch anders zijn door spoed, een bepaalde zorgvraag, voorkeur voor bepaalde specialist, zelf willen wachten, etc.

*Wachttijden in dagen.
Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

  Polikliniek  Diagnostiek  Behandeling Verwachte
wachttijd
behandeling
Polikliniekbezoek 33
Borstreconstructie 21
Carpaal tunnel syndroom
Dupuytren 46

Bekijk hier de wachttijden van andere specialismen.

Spreekuur

De spreekuren zijn op afspraak.

 

Plastische Chirurgie Roosendaal & Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

Polikliniek Plastische chirurgie

Doorkiesnummer secretariaat:
088 - 706 84 02

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
8.30 -  17.00 uur 

Aandachtsgebieden 

Een groot deelgebied binnen de plastische chirurgie in Bravis vormt de reconstructieve chirurgie. Gedacht kan worden aan reconstructie van een borst na borstamputatie en herstel van vorm en functie na chirurgische behandeling van (huid)kanker en brandwonden.

Ingrepen aan de handen vormen het tweede deelgebied. Hierbij kunt u denken aan implantatie van een kunstgewricht bij reuma, het ontlasten van een beknelde zenuw in de pols en correctie van de zogenaamde koetsiersziekte (Dupuytren). 
Binnen het tweede deelgebied kunnen ook aangeboren handafwijkingen en handletsels als gevolg van ongevallen worden gerekend. Doorgesneden pezen, zenuwen of volledige amputaties van vingers zijn hiervan voorbeelden. 
Meer ingrijpende aangeboren afwijkingen zoals de hazenlip of afwijkingen aan de geslachtsorganen worden doorverwezen naar een gespecialiseerd centrum/kinderziekenhuis.   

Het meest bekende deelgebied binnen de plastische chirurgie is uiteraard de cosmetische chirurgie, zoals ooglidcorrectie, borstvergroting, liposuctie en facelift. Maar u kunt in het Bravis ziekenhuis ook terecht voor een neuscorrectie of een buikwandplastiek. Door de grote aandacht van de media voor cosmetische chirurgie is er een grote toename van de vraag naar deze ingrepen ontstaan. Er kan echter niet genoeg worden benadrukt dat een goede indicatiestelling en nazorg bij deze ingrepen uitermate belangrijk zijn. Dit kan het verschil uitmaken tussen een goed en een slecht resultaat .   

De afgelopen periode hebben de media veel aandacht besteed aan de onrust die is ontstaan over het gebruik van borstimplantaten van het Franse merk Poly Implant Protheses (PIP). In Nederland zijn deze implantaten ook onder de merknaam M-implant in de handel gebracht. Deze implantaten geven een onevenredig hoge kans op complicaties zoals scheuren en lekken. Het Bravis ziekenhuis hecht er waarde aan te laten weten dat de plastisch chirurgen van Lievensberg nooit gebruik hebben gemaakt van dit merk borstimplantaten. De plastisch chirurgen plaatsen uitsluitend borstprotheses van hoogwaardige kwaliteit.

Voor een gedegen advies en/of behandeling op alle voornoemde terreinen van de plastische chirurgie bent u bij ons van harte welkom.
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de plastische chirurgie.

Meer informatie vindt u ook op de website van Plastische Chirurgie Roosendaal & Bergen op Zoom.