Glaucoom

Glaucoom is een aandoening die schade veroorzaakt aan de oogzenuw. De oogzenuw is de zenuw die de gegevens van het oog aan de hersenen doorgeeft. Aantasting van deze oogzenuw leidt tot uitval van het gezichtsveld en kan in een vergevorderd stadium zelfs tot blindheid leiden.

De precieze oorzaak van glaucoom is onbekend. We weten wel dat een te hoge oogdruk een belangrijke bijdrage kan leveren aan de  beschadiging van de oogzenuw en dus tot glaucoom kan leiden. Oogdruk is de druk binnenin de oogbol.
De oogdruk wisselt van persoon tot persoon en kan ook per moment wisselen. Wat voor de ene persoon een normale oogdruk is, kan voor een andere persoon te hoog zijn. Alleen de oogdruk zegt dus niet alles; je kunt zelfs bij een normale oogdruk glaucoom krijgen.

Vijf meest gestelde vragen over glaucoom

In het onderstaand filmpje geeft oogarts Paul Ernest antwoord op de vijf meest gestelde vragen over glaucoom.

Meer informatie leest u in de folder Glaucoom 

 

terug naar oogheelkunde

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 68 980
  Bereikbaarheid Voor de polikliniek Oogheelkunde volgt u route 73
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 68 980
  Bereikbaarheid Voor de polikliniek Oogheelkunde volgt u route 72
druppelbril.jpg

Druppelen van de ogen

Moeite met het druppelen van uw ogen? De druppelbril is een handig hulpmiddel. 

Druppelhulpapp.jpg

Druppelhulp-app

De Glaucoom Druppelhulp-app herinnert u aan het dagelijks druppelen van uw ogen en bevat instructies hoe u het beste kunt druppelen. U kunt in de app bijhouden wat uw oogdruk is en wanneer u afspraken bij de dokter heeft. Ook kunt u onderzoeksfoto’s van uw ogen en persoonlijke notities in de app bewaren. U vindt er tevens algemene informatie over glaucoom.