Oncologie Centrum, verpleegafdeling 3C

Oncologie is een specialisatie gericht op onderzoek en behandeling van kanker. Op de verpleegafdeling Oncologie in Roosendaal liggen patiënten die zijn opgenomen voor de oncoloog. Veel patiënten op deze afdeling krijgen chemotherapie of hebben chemotherapie gehad. Ook kunnen er patiënten liggen met een andere (interne) aandoening dan kanker.

Afdeling Oncologie op 3C is onderdeel van het Bravis Oncologie Centrum op de begane grond, waar alle poliklinische behandelingen en afspraken plaats vinden. Het centrum in Roosendaal biedt één plek waar de ziekte kanker én het leven het uitgangspunt zijn. Er wordt gestreefd naar een balans tussen de negatieve energie die kanker kost en de positieve energie die patiënten uit het leven halen. Immers: Kanker raakt niet alleen je lijf, maar je hele leven.

Op de verpleegafdeling werken gediplomeerd verpleegkundigen, leerling verpleegkundigen en gediplomeerd oncologie verpleegkundigen. Zij geven advies en voorlichting bij onderzoeken of behandelingen, waaronder chemotherapie. Ook bieden zij de zorg die nodig is wanneer de patiënt het zelf niet meer kan.

De verpleegkundigen bieden psychosociale ondersteuning en begeleiding. Eventueel worden hiervoor andere disciplines ingeschakeld. Voedingsassistenten, afdelingsassistenten en secretaresses staan klaar om alle zorg rondom eten, drinken en logistieke zaken te regelen.

Bezoektijden

De bezoektijd is dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over de bezoektijden

De afdeling

De afdeling Oncologie heeft 26 bedden, verdeeld over éénpersoonskamers, tweepersoonskamers en driepersoonskamers. De éénpersoonskamers zijn uitgerust met een slaapstoel zodat een familielid dichtbij kan zijn, ook gedurende de nachten.

Op de afdeling zijn diverse mogelijkheden voor patiënt en familie om elkaar in een redelijke privé sfeer te ontmoeten. Buiten de patiëntenkamers kunt u bezoek ontvangen in de multifunctionele ruimte voorin de afdeling, de open huiskamer achterin de afdeling en de familiekamer. Uw familie kan gebruik maken van het koffie/ thee automaat half in de gang.

Medisch specialisten

De verpleging werkt samen met de oncologen Mw N. de Graauw, Mw H. Droogendijk, Dhr D. de Gooyer, Dhr F. Baboe, Mw F. Terheggen en dhr. S. Boudewijns. De oncologen lopen in de ochtend artsenvisite. De arts komt met de verpleegkundige langs op de patiëntenkamers. Soms draagt hij over aan de verpleegkundige waardoor er niet altijd een dokter aan het bed verschijnt.

Leiding

Op afdeling Oncologie zijn twee teamleidinggevenden werkzaam. Zij geven leiding over de verpleging en het ondersteunend personeel. De patiënt of familie kan bij hen terecht voor eventuele klachten of vragen m.b.t. de zorg op de afdeling.

Kwaliteit

Binnen de afdeling zijn er werkgroepen actief om de kwaliteit te waarborgen. Iedere werkgroep bestaat uit een aantal zorgprofessionals. Het team participeert in alle verandertrajecten die van toepassing zijn op de afdeling.

  • Contactgegevens

    Roosendaal
    Telefoon  088 - 706 82 48
    Bereikbaarheid Voor de afdeling Oncologie gaat u naar de derde verdieping.