Oncologie Centrum

Kanker raakt niet alleen je lijf, maar heel je leven. De ziekte beïnvloedt behalve het lichaam ook emoties en de relaties tussen mensen. Het Bravis Oncologie Centrum in Roosendaal biedt één plek waar de ziekte kanker én het leven het uitgangspunt zijn. Wij streven naar een balans tussen de negatieve energie die kanker kost en de positieve energie die patiënten uit het leven halen.

Op de website van het Oncologie Centrum vindt u alles over de diagnose, behandeling en begeleiding van kanker.

AYA-zorg in het Oncologie Centrum

Zorg voor jongvolwassenen met kanker
AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen de 18 en 39 jaar oud zijn en voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. Net als jij. Die diagnose zet in een keer jouw wereld op zijn kop. Je hebt hele normale vragen in een abnormale situatie.

Wat heb jij nodig?
Omdat je jong bent, kunnen er specifieke problemen en vragen zijn, die passen bij jouw levensfase.  Denk bijvoorbeeld aan vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Juist dan heb jij zorg nodig die stilstaat bij wat jij nodig hebt tijdens en ook na kanker: leeftijdsspecifieke AYA-zorg. Zodat jij de draad weer zo goed mogelijk op kunt pakken. 

AYA-zorg in het Bravis Oncologie Centrum
Kanker raakt niet alleen je lijf, maar heel je leven. Daarom geven we in het Oncologie Centrum niet alleen begeleiding bij ziekte en behandeling, maar ook op de gebieden waar de ziekte het leven raakt. Voor patiënten in de leeftijd van 18 tot 39 jaar oud bieden wij specifieke AYA-basiszorg. Het maakt niet uit om welke vorm van kanker en behandeling het gaat of in welke fase je zit.

Het AYA-team in het Bravis Oncologie Centrum bestaat uit verpleegkundig specialisten, gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen (lifecoaches) en een oncoloog. De lifecoach zal jou aanspreekpunt zijn. Voel je vrij vragen te stellen. Indien nodig kunnen ook andere professionals, zoals bijvoorbeeld een psycholoog, diëtiste, fysiotherapeut of geestelijk verzorger geraadpleegd worden.

Het  AYA-team neemt de behandeling van de ziekte of de controle afspraken niet over. Hiervoor blijft je eigen behandelend medisch specialist verantwoordelijk.

Het AYA-team van het Bravis Oncologie Centrum werkt daarnaast nauw samen met het Erasmus MC en is aangesloten bij het Nationaal AYA Jong & Kanker Zorgnetwerk. Zo blijft alle kennis en kunde over ‘kanker op AYA-leeftijd’ steeds actueel.

Kijk voor meer informatie op https://www.bravisoncologiecentrum.nl/aya-zorg

 

 • Contactgegevens

  Heeft u een vraag voor uw zorgverlener?

  Stel uw vraag via BeterDichtbij.
  BeterDichtbij is een gratis app waarmee u direct contact heeft met uw eigen arts of zorgverlener. Kijk voor meer informatie op www.bravisziekenhuis/beterdichtbij

  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 66 820
  Bereikbaarheid U vindt het oncologie centrum op route 47.