Neurologie

Neurologie is het specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van ziektes van het zenuwstelsel, waaronder hersenen, ruggenmerg en zenuwen en de spieren. Op de polikliniek worden mensen gezien met klachten van hoofdpijn, duizeligheid, pijn, zwakte en gevoelsstoornissen. Neurologische ziekten zijn bijvoorbeeld migraine, epilepsie, slaapstoornissen en dementie. Maar ook MS en de ziekte van Parkinson.

De neuroloog zal eerst in een gesprek de klacht bespreken en lichamelijk onderzoek doen. Daarna vindt soms verder onderzoek plaats met scanfoto’s of bloedonderzoek. Behandeling gebeurt vaak met medicijnen en soms is verwijzing noodzakelijk naar een neurochirurg. Sommige ziektebeelden vereisen een langdurige begeleiding. Opname op de neurologische afdeling gebeurt bij beroertes en TIA’s, bij infecties van het zenuwstelsel en bij hersenletsel na een ongeval.

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 68 535
  Bereikbaarheid U vindt de polikliniek Neurologie op route 12
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 68 535
  Bereikbaarheid U vindt de polikliniek Neurologie op route 43
  Etten-Leur
  Telefoon 076 - 504 20 00
  Oudenbosch
  Telefoon 0165 - 31 30 55

Wachttijden

Wachttijden polikliniek

Met wachttijden polikliniek bedoelen we het aantal kalenderdagen tussen de verwijzing door de huisarts en uw eerste afspraak op de polikliniek in het Bravis ziekenhuis. De wachttijd die hier wordt weergegeven, is de kortste wachttijd van het specialisme neurologie. Hierbij houden we ons aan een landelijke afspraak om te kijken naar de 3e vrije plaats in het afsprakensysteem.

Wachttijden behandeling

Na een bezoek bij de neuroloog of neurochirurg op de polikliniek, kan deze met u bespreken dat er verder onderzoek of een behandeling nodig is. Ook de huisarts kan u voor onderzoek of behandeling naar een polikliniek verwijzen. Met ‘wachttijd behandeling’  bedoelen we het aantal dagen dat u moet wachten op een bepaalde behandeling of onderzoek. 

Wij wijzen u erop dat de metingen momentopnames zijn. Ook kan de wachttijd toch anders zijn door spoed, een bepaalde zorgvraag, voorkeur voor bepaalde specialist, zelf willen wachten, etc.

*Wachttijden in dagen
Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

  Polikliniek  Diagnostiek  Behandeling Verwachte
wachttijd
behandeling
Polikliniekbezoek 48
Neurochirurgie: herniaoperatie 28
Neurochirurgie: Neurolyse 43
Neurochirurgie: Ruggemergstimulator

Bekijk hier de wachttijden van andere specialismen.

Spreekuur

De neurologen houden op alle werkdagen spreekuur op de hoofdlocaties Roosendaal en Bergen op Zoom. Spreekuren op de buitenpoliklinieken zijn als volgt:

Polikliniek Etten- Leur

 • Dhr. te Lintelo - Dinsdagochtend
 • Mw. Tjeerdsma - Maandagochtend
 • Dhr. van Strien - Donderdagochtend
 • Mw. Braaksma - Maandagochtend
 • Parkinsonverpleegkundige - Donderdagochtend in de even weken
 • MS- verpleegkundige - Een keer per kwartaal op donderdagmiddag

Opname in het ziekenhuis

De bezoektijd op afdeling Neurologie is dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur.