Oncologie

terug

De diagnose kanker zet je wereld op zijn kop. Het ervaren van heftige emoties zoals angst, paniek, verbijstering, verdriet, woede en onmacht, kan enorm overspoelend zijn. Het is helemaal niet eenvoudig met dit soort emoties om te gaan. Mensen kunnen er onzeker van worden, weten soms niet goed hoe ze er uiting aan kunnen geven, willen hun naasten er niet mee belasten. Dit geldt niet alleen voor degene die het aan den lijve treft. Kanker raakt ook partners, kinderen, ouders en andere naasten.

Het moeten leven met kanker of met de gevolgen van de behandeling tegen kanker brengt vaak verandering met zich mee. Bepaalde zekerheden vallen weg of worden betrekkelijker, je gaat anders aankijken tegen je toekomstbeeld, en je gaat vaak anders nadenken over je werk of je contacten met familie en bekenden. Je dagelijkse routines komen onder druk te staan, je moet anders met je energie omgaan of je lijf verandert. Hoe het je leven raakt, verschilt van persoon tot persoon.

De psychologen van Medische Psychologie helpen u graag bij de zorgen en mentale klachten die u heeft als u merkt dat u die onvoldoende alleen of met naasten kunt hanteren. Ze luisteren goed naar uw verhaal en wat de ziekte met u en uw naasten doet. Ze beseffen dat ieder mens uniek is en sluiten zo goed mogelijk aan bij uw situatie en persoonlijke behoefte. Ze zijn er op gericht samen met u uw (veer)kracht te herstellen. Afhankelijk van de fase waar u in verkeert, helpen zij u waar nodig, afhankelijk van de aard en de ernst van uw klachten.

Angela vertelt in een Bravis-podcast openhartig over de impact van kanker 

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 67 423
  Bereikbaarheid Tweede verdieping, route 28
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 67 423
  Bereikbaarheid Route 75D