Diabetes

terug

De kinder- en jeugdpsychologen maken onderdeel uit van het kinderdiabetesteam.

Bij de kinder- en jeugdpsycholoog kunnen ouders en kinderen terecht met vragen over wat diabetes voor hen betekent als persoon en als gezin. Je bent meer dan alleen je lijf en diabetes zal dus ook invloed hebben op je emoties, gedachten en gedrag. Op sommige momenten lukt het prima om met alle adviezen een weg te vinden, op andere momenten kan dit lastiger zijn. Dan kan de kinder- en jeugdpsycholoog helpen bij het omgaan met de diabetes.


 

Tijdens de opname die volgt na de diagnose diabetes, komt de kinder- en jeugdpsycholoog met ouders en het kind/jongere kennismaken. Dan gaat het over de diabetes, maar ook over hoe het leven voor de ontdekking van de diabetes eruitzag. Vaak volgt er nog een vervolgafspraak op de polikliniek van de Medische Psychologie.

De eventuele ondersteuning van de kinder- en jeugdpsycholoog rondom de diabetes wordt aangepast aan de hulpvraag van de ouders en/of het kind/jongere. Ondersteuning bij de diabetes kan op ieder moment tijdens het opgroeien gewenst zijn. De behandelend arts verwijst dan naar de Medische Psychologie. Er is in ieder geval 1x per jaar contact met de kinder- en jeugdpsycholoog.

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 67 423
  Bereikbaarheid Tweede verdieping, route 28
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 67 423
  Bereikbaarheid Route 75D