Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers bieden patiënten en hun naasten aandacht, ondersteuning en begeleiding. Wij zijn er voor iedereen. Als u behoefte heeft aan een gesprek, kunt u altijd vrijblijvend een beroep doen op een geestelijk verzorger van het ziekenhuis.

Levensbeschouwing

Een ziekenhuisopname betekent vaak dat veel vanzelfsprekendheden van het gewone leven radicaal worden doorbroken. Je wordt min of meer afhankelijk van de zorg die anderen bieden. Er worden ingrijpende beslissingen genomen. En meestal is er veel tijd om te denken: de dagen kunnen lang duren.
Er kunnen zich dan allerlei vragen aandienen:

 • Waarom overkomt mij dit?
 • Hoe ziet mijn leven er straks uit?
 • Waarom laat God dit toe?
 • En als het niet goed afloopt?

Als geestelijk verzorgers willen we daarbij graag uw gesprekspartner zijn tijdens uw ziekenhuisopname. Uiteraard mag u hierbij volledig respect voor uw eigen levensbeschouwing verwachten. Behalve voor een gesprek, kunt u op de geestelijk verzorgers ook een beroep doen voor een ritueel om vorm te geven aan de emoties die rond ziekte een rol kunnen spelen.

Communie

Wilt u op de afdeling de communie ontvangen? Dan kunt u dat met een verpleegkundige op uw afdeling bespreken. Hij of zij geeft dit voor u door aan de geestelijk verzorger.

Stilteruimtes

In het ziekenhuis zijn twee stilteruimtes aanwezig. In Roosendaal vindt u die op de begane grond, route 90. Hier vindt u ook een Islamitische gebedsruimte. In Bergen op Zoom bevinden de stilteruimte en de Islamitische gebedsruimte zich op de eerste verdieping, route 103.
Patiënten, bezoekers en medewerkers zijn er van harte welkom om bijvoorbeeld een kaarsje aan te steken voor een dierbare of iets op te schrijven in het gedenkboek. U kunt elke dag terecht in een van de stilteruimtes. Het is een plek voor bezinning, een rustpunt in het ziekenhuis.

De dienst Geestelijke Verzorging van het Bravis ziekenhuis wordt gevormd door Freijkje van Gennip, Harold Stallaert en Mary Zopfi. De geestelijk verzorgers zijn er in principe voor beide ziekenhuislocaties.

 

                                                        
Harold Stallaert                                        Freijkje van Gennip                                        Mary Zopfi

Bereikbaarheid

U vindt de geestelijk verzorgers op route 102 (Bergen op Zoom) en op route 137 (Roosendaal). Op werkdagen (tijdens kantooruren) kunt u de geestelijk verzorgers zelf benaderen of een verpleegkundige vragen dit voor u te doen. Een verwijsbrief is niet nodig.

'Laat mij leven in de ruimte - Maak voor mij geen pasklaar plan - Leen mij even oor en schouder - Waar ik tegen leunen kan'.

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 68 000
  Bereikbaarheid Route 102
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 68 000
  Bereikbaarheid Route 137
Bravis rustpunt 2018.jpg

Bravis Rustpunt

Stel je eens een plek voor, waar het lawaai van het leven niet zo raakt. Een plek om te verblijven bij jezelf of een ander, die het nu moeilijk heeft. Een plek om op adem te komen. Zo’n plek wil het Bravis Rustpunt u bieden.

 • Inhoudsopgave
 • Patiëntenfolders
 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088 - 70 68 000
  Bereikbaarheid Route 102
  Roosendaal
  Telefoon 088 - 70 68 000
  Bereikbaarheid Route 137

Patiëntenfolders