Bloedprikken

Voor bloed prikken kunt u in beide locaties van het ziekenhuis op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur terecht bij de afdeling bloedafname . U kunt ook naar een van de prikposten bij u in de buurt gaan.  Voor speciale onderzoeken is het nodig een afspraak te maken. Uw arts of verloskundige informeert u daarover. In sommige gevallen vindt bloedafname thuis plaats. Dit is alléén mogelijk als dat medisch gezien nodig is.

Uitslag
Uw arts of verloskundige geeft u de uitslag van het laboratoriumonderzoek. Die kan u ook vertellen wanneer de uitslag bekend is.

Diagnostiek Brabant

Het Bravis ziekenhuis heeft een deel van haar locaties voor bloedafname per 1 februari 2019 overgedragen aan Diagnostiek Brabant. Deze prikposten veranderen daarmee van naam, maar verder verandert er voor patiënten niets. De prikpoli’s op de Bravis locaties Roosendaal en Bergen op Zoom en die in Etten-Leur, Oudenbosch en Steenbergen blijven bemand door het ziekenhuis. Lees hier het hele artikel


'Zolang het werk van de priksters op hetzelfde niveau blijft, maakt de andere naam niets uit"
Jeanne van der Wolf is diabetespatiënt. Ze hoeft zelf geen insuline te spuiten, maar laat wel vier keer per jaar haar bloedwaarden controleren. Hiervoor gaat ze langs de prikpost van Bravis in wijkcentrum de Bergspil in Roosendaal, die per 1 februari ook vaart onder de vlag van Diagnostiek Brabant. Lees hier het hele interview

 

Voor kinderen

Het ziekenhuis heeft voor kinderen een filmpje gemaakt waarin is te zien hoe bloedprikken gaat.

 

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 088-7067323
  Bereikbaarheid De afdeling bloedopname vindt u op de begane grond, route 15.
  Roosendaal
  Telefoon 088-7068534
  Bereikbaarheid De afdeling bloedopname vindt u op de begane grond, route 69.

Diagnostiek Brabant

Op de website van Diagnostiek Brabant vindt u de meest actuele informatie over de openingstijden en locaties van de prikposten.