Bariatrische chirurgie

Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas Zuid West Nederland heeft als specialisme mensen met overgewicht te behandelen en te begeleiden bij het verliezen van gewicht. Dit gebeurt met behulp van een behandelteam van verschillende specialisten, o.a. de chirurg en psycholoog.

Het secretariaat van het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas : 0164- 278 800.
Wilt u uw afspraak verplaatsen? Neem dan bij voorkeur tussen 8.30 en 12.00 uur contact op met het secretariaat .

Spreekuren

Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas is op werkdagen open van 8.30 tot 17.00 uur. Op werkdagen is er ook een telefonisch spreekuur tussen 10.00 en 12.00 uur. Hiervoor belt u telefoonnummer 0164-278 800.

De bariatrisch chirurgen werken nauw samen met:

- Obesitasverpleegkundige (Mw. D. Lameir tel. (0164) 278 981)
- Diëtisten
- Psychologen
- Fysiotherapeuten

Vijf meestgestelde vragen

In het onderstaand filmpje geeft bariatrisch chirurg Dr. Gerhard van 't Hoff antwoord op de meest gestelde vragen over een gastric bypass.

Bariatrische chirurgie

Bariatrische chirurgie richt zich op mensen met obesitas of overgewicht. Het gaat hierbij om mensen die er vaak ondanks vele goede pogingen, niet in slagen hun gewicht onder controle te krijgen. Zij worden opgenomen voor een chirurgische behandeling. Het behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas biedt u een uitgebreid behadeltraject aan. Klik hier voor de website van het centrum.

Bij behandelingen bij overgewicht en Obesitas wordt u opgenomen op de afdeling Bariatrie (E1). Op deze afdeling worden ook patiënten opgenomen die behandelingen op ander gebied (hebben) ondergaan:

- Keel-, neus- en oor
- Oogheelkunde
- Plastische chirurgie
- Pijnspecialisten
- Urologie

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 0164- 27 88 00
  Bereikbaarheid Verpleegafdeling Bariatrie G8 vindt u op de achtste verdieping en is met de lift bereikbaar vanuit de centrale hal.
 • Inhoudsopgave
 • Wachttijden
 • Links
 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon 0164- 27 88 00
  Bereikbaarheid Verpleegafdeling Bariatrie G8 vindt u op de achtste verdieping en is met de lift bereikbaar vanuit de centrale hal.

Wachttijden

Wachttijden polikliniek

Met wachttijden polikliniek bedoelen we het aantal kalenderdagen tussen de verwijzing door de huisarts en uw eerste afspraak op de polikliniek in het Bravis ziekenhuis. De wachttijd die hier wordt weergegeven, is de kortste wachttijd van het specialisme bariatrie. Hierbij houden we ons aan landelijke afspraken.

Wachttijden behandeling

Na een bezoek bij de bariatrisch chirurg op de polikliniek, kan deze met u bespreken dat er verder onderzoek of een behandeling nodig is. Ook de huisarts kan u voor onderzoek of behandeling naar een polikliniek verwijzen. Met ‘wachttijd behandeling’  bedoelen we het aantal dagen dat u moet wachten op een bepaalde behandeling of onderzoek. 

Wij wijzen u erop dat de metingen momentopnames zijn. Ook kan de wachttijd toch anders zijn door spoed, een bepaalde zorgvraag, voorkeur voor bepaalde specialist, zelf willen wachten, etc.

*Wachttijden in dagen.

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

  Polikliniek  Diagnostiek  Behandeling Verwachte
wachttijd
behandeling
Polikliniekbezoek 3

Bekijk hier de wachttijden van andere specialismen.

Bariatrisch centrum