Anesthesiologie

Een anesthesioloog is een medisch specialist die zich heeft toegelegd op de verschillende vormen van anesthesie (verdoving), pijnbestrijding en de intensieve zorg rondom de operatie. De anesthesie die de anesthesioloog toedient is afgestemd op uw gezondheid en conditie. Daarbij wordt rekening gehouden met de soort operatie die u ondergaat en indien mogelijk met uw persoonlijke wensen. Tijdens het preoperatief spreekuur (POS) bespreekt de anesthesioloog dit met u. Uitgebreide informatie vindt u in de folder Anesthesie

De maatschap Anesthesiologie van het Bravis ziekenhuis verzorgt de screeningen voorafgaand aan een operatie. Zij kijken dan hoe een patiënt zich voelt voordat hij de operatie zal ondergaan. Zij verzorgen de algehele of plaatselijke verdovingen. Deze worden aangepast aan de verschillende operatieve ingrepen die plaatsvinden. Zij zijn ook betrokken bij de opvang van patiënten met meerdere letsels en vergiftigingen op de Spoedeisende Hulp. Het team biedt hulp bij reanimaties, op de Intensive Care- en Medium Care-afdeling en bij pijnbestrijding. 

Kinderen

De anesthesiologen besteden aan kinderen bijzondere aandacht. Er mag altijd een ouder mee naar de operatiekamer totdat het kind slaapt. Ook geven de anesthesiologen adviezen over de pijnbestrijding bij kinderen na een operatie. Kinderen worden voor een operatie altijd opgenomen op de Kinderafdeling.

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Bij een bevalling horen weeën. Veel vrouwen zien op tegen deze pijn. Het is daarom goed te weten dat u zich voor een deel kunt voorbereiden en uzelf technieken kunt aanleren om de pijn 'de baas' te worden. Mochten deze technieken onvoldoende helpen dan zijn er daarnaast een aantal medische mogelijkheden. Voor deze vormen van pijnbestrijding tijdens de bevalling  moet u altijd in het ziekenhuis bevallen.

Sedatie Praktijk Specialist

De Sedatie Praktijk Specialist werkt nauw samen met de anesthsioloog. Sedatie betekent letterlijk het verlagen van het bewustzijn van een patiënt. Sedatie kan worden toegepast om een onaangenaam of pijnlijk onderzoek zo comfortabel mogelijk (minder angst, pijn en stress) te laten verlopen. De Sedatie Praktijk Specialisten zijn:

De heer J. Voet
Mevrouw A. Zijlstra
Mevrouw S. Goorhuis
De heer S. Wisse (BIG-nummer 99913538130)
Mevrouw M. Brouwers- Boeijkens 

E-mail: sedationisten@bravis.nl 
           

Afspraken maken

Roosendaal of Etten-Leur
Telefoonnummer: 088 - 706 85 51
Voor de pre-operatieve screening (POS):
Telefoonnummer: 088 - 706 81 16

Bergen op Zoom
Telefoonnummer: 088 - 706 76 97 
Voor de pre-operatieve screening (POS):
Telefoonnummer: 088 - 706 73 65

Locatie

Het secretariaat Anesthesiologie en de POS bevindt zich in Roosendaal op de begane grond, route 38. De POS in Bergen op Zoom bevindt zich op de begane grond.

 • Contactgegevens

  Bergen op Zoom
  Telefoon POS: 088 - 706 73 65
  Roosendaal
  Telefoon POS: 088 - 706 81 16
  Bereikbaarheid POS vindt u op route 38

Wachttijden

Wachttijden polikliniek

Met wachttijden polikliniek bedoelen we het aantal dagen tussen de verwijzing door de huisarts en uw eerste afspraak op de polikliniek in het Bravis ziekenhuis. De wachttijd die hier wordt weergegeven, is de kortste wachttijd van het specialisme anesthesiologie. Hierbij houden we ons aan landelijke afspraken.

Wachttijden behandeling

Na een bezoek bij de anesthesioloog op de polikliniek, kan deze met u bespreken dat er verder onderzoek of een behandeling nodig is. Ook de huisarts kan u voor onderzoek of behandeling naar een polikliniek verwijzen. Met ‘wachttijd behandeling’  bedoelen we het aantal dagen dat u moet wachten op een bepaalde behandeling of onderzoek. 

Wij wijzen u erop dat de metingen momentopnames zijn. Ook kan de wachttijd toch anders zijn door spoed, een bepaalde zorgvraag, voorkeur voor bepaalde specialist, zelf willen wachten, etc.

*Wachttijden in dagen.
Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

 

  Polikliniek  Diagnostiek  Behandeling Verwachte
wachttijd
behandeling
Polikliniekbezoek 60

Bekijk hier de wachttijden van andere specialismen.

Spreekuur

Spreekuur in Polikliniek Etten-Leur :

Op dinsdagmiddag in even weken bij anesthesioloog G. Hendriks 
Op dinsdagmiddag in oneven weken bij anesthesioloog mw. A. de Meyer
Op woensdagmiddag in oneven weken bij anesthesioloog L. Elzinga
Op donderdagochtend in even weken en donderdagmiddag in oneven weken bij anesthesioloog mw. Teugels