Reuma Roosendaal

In Nederland hebben bijna twee miljoen mensen reuma. Reuma is niet een ziekte op zich: het is een verzamelnaam voor zo’n honderd verschillende reumatische aandoeningen aan spieren, pezen, botten, bindweefsel, gewrichten en inwendige organen. Woont u in de omgeving van Roosendaal en heeft u een vorm van reuma? In het Bravis ziekenhuis staat een deskundig team van specialisten voor u klaar.

Ontstekingsreuma, artrose en weke delen reuma

Veelvoorkomende vormen van reuma zijn artrose, artritis, jicht, fybromyalgie en osteoporose. Maar wat is reuma precies? Reuma wordt veelal onderverdeeld in drie hoofdgroepen, namelijk: 

  • Ontstekingsreuma
  • Artrose
  • Weke delen reuma

 Bij ontstekingsreuma is het slijmvlies in het gewrichtskapsel ontstoken, bij artrose zit er een beschadiging in het kraakbeen van een gewricht en bij weke delen reuma zijn er pijnklachten aan het bindweefsel rondom het gewricht. Wilt u meer weten over de verschillende soorten reuma en het ontstaan van reuma? Bekijk dan onze informatiepagina ‘Wat is reuma?’.
 

Reumatologie in Roosendaal

Patiënten met een reumatische ziekte kunnen we steeds beter behandelen. Met medicatie, bewegingsoefeningen en gezonde voeding kunnen we samen met u de klachten verminderen. Welke behandeling op u van toepassing is, is afhankelijk van de vorm van reuma die u heeft. Uw reumatoloog onderzoekt uw ziektebeeld en stelt een behandelplan op maat samen. Het Bravis ziekenhuis heeft een eigen afdeling Reumatologie. Hier werken onze reumatologen samen met tal van zorgverleners, zoals huisartsen, reumaconsulenten, reumaverpleegkundigen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Ook kunnen er orthopedisch chirurgen, kinderartsen en internisten bij de behandeling betrokken worden. Onze zorg is afgestemd op uw persoonlijke situatie. We behandelen niet alleen uw lichamelijke klachten. We leren u en uw naasten ook met uw ziekte om te gaan in uw woon- en werksituatie. Zodat uw leven weer in de hoofdrol staat, niet uw reuma.
 

Meer informatie over reuma

Op de website van de afdeling Reumatologie van het Bravis ziekenhuis vindt u meer informatie over reuma en het herkennen van de symptomen. Ook kunt u kennismaken met de medewerkers van de afdeling Reumatologie.