Physician Assistant

Een physician assistant (PA) is een medische behandelaar binnen de zorg. De Physician Assistant neemt taken over van de oogarts. Het kan dus zo zijn dat u een physician assistant aantreft tijdens uw afspraak in plaats van de oogarts zelf. Een physician assistant heeft een masteropleiding afgerond na een HBO-opleiding in de gezondheidszorg. Zij is in staat om het consult geheel zelfstandig uit te voeren.

Iedere physician assistant heeft vanuit vorige werkervaringen al een ruime kennis en ervaring. Zij ziet patiënten op reguliere- of spoedafspraken. Zij stelt diagnoses en start samen met u een behandelplan op. Ook voor de nacontroles van een gestarte behandeling kunt u bij de physician assistant op het spreekuur terecht.

De physician assistant voert zelfstandig kleine operatieve ingrepen en laserbehandelingen uit. Dit kan een laserbehandeling zijn wegens een netvliesafwijking,  nastaar of een risico op glaucoom. Daarnaast behandelt zij patiënten met macula-oedeem. Hierbij wordt een injectie in het oog gegeven.
Anneke van Kleef assisteert een aantal keer per jaar de KNO-arts bij het uitvoeren van een DCR-behandeling (het aanleggen van een nieuwe traanweg).

Benieuwd wat een physician assistant nog meer doet? Lees hier de brochure 

 

Maak kennis met onze Physician Assistants

  
  Mw. A. van Kleef - van de Griendt
  Physician Assistant
  BIG-nummer 49924110081

  
 Mw. C. Boot - Brooijmans
 Physician Assistant
 BIG-nummer 09924206181

 
  Mw. R. Sep
  Physician Assistant
  BIG-nummer 89927324681 

terug naar team oogheelkunde