Shannon Bury (28)

Vrijwilliger Bravis DigiTuin Bergen op Zoom

Met mijn ervaring met MijnBravis help ik anderen

Het ziekenhuis kent voor Shannon Bury uit Bergen op Zoom weinig geheimen. Zij onderging in haar jonge leven verscheidene operaties en behandelingen. MijnBravis geeft Shannon de mogelijkheid om meer zelf de regie over haar zorg te nemen. Een ontwikkeling waar ze graag anderen bij helpt als vrijwilliger in de Bravis DigiTuin in Bergen op Zoom.

Shannon werd 28 jaar geleden geboren met een afwijking die vooraf niet bekend was. “Ik miste aan beide kanten het kuitbeen. Daarom is besloten om beide onderbenen vanaf de enkel te amputeren toen ik 1 jaar was. Zes maanden later liep ik met twee onderbeenprotheses. Ik weet niet beter”, vertelt Shannon. “Ik dacht dat ik toen klaar was, maar vier jaar geleden kreeg ik last van zenuwpijn in mijn linkeronderbeen. Geen enkele behandeling hielp. Uiteindelijk is afgelopen oktober opnieuw vijf centimeter geamputeerd. Sinds half februari ben ik weer op de been.” 

Gegevens

Door de operatie ontdekte Shannon een groot voordeel van MijnBravis. “Ik ben geopereerd in Breda. Daar hadden ze geen gegevens van me, waardoor ik eigenlijk nieuwe foto’s moest laten maken en opnieuw door de scan moest. Nu heb ik de gegevens zelf kunnen aanleveren. Je hebt als patiënt dankzij MijnBravis meer de regie. Dat is eigenlijk ook hoe het hoort. Het zijn immers jouw gegevens. Ik begrijp best dat het voor ouderen lastig is om MijnBravis te gebruiken. Daarom is het heel fijn dat wij als vrijwilliger kunnen helpen. Je wilt namelijk iedereen de mogelijkheid geven om zijn medisch dossier in te zien en niet alleen de jongeren. Het is belangrijk om kennis te hebben van je eigen dossier, zodat je weet wat er gezegd en gedaan is.”

DigiTuin

Shannon had twee redenen om zich aan te melden als vrijwilliger van de DigiTuin. “Mede door mijn operatie in oktober ben ik mijn baan verloren. Ik ben nu weer hersteld en wil en kan aan het werk. Ik ben druk aan het solliciteren. Maar waarom in de tussentijd thuiszitten als je ook iemand kan helpen? Veel vrijwilligers in de DigiTuin hebben een medische achtergrond, waardoor we weten hoe belangrijk MijnBravis is. Ik heb iemand gemist die mij kon helpen. De DigiTuin biedt die mogelijkheid. Ik hoop dat heel veel mensen daar gebruik van maken.”