Serge Langestraat (45)

Gehoorafwijking: we horen samen

Dokter Dijkstra kent mijn oren als geen ander

Vanaf mijn zesde jaar ben ik onder behandeling bij de Keel-Neus-Oorarts. Eerst bij het toenmalig ziekenhuis in Oudenbosch, maar al snel in Roosendaal. Ik heb namelijk vanaf mijn geboorte een gehoorafwijking. Door oorontstekingen ben ik minder gaan horen. De hele hoge tonen zijn zo goed als weg, maar er valt mee te leven. Ik heb wel diverse operaties achter de rug. De laatste was in september. Toen is er een perforatie in mijn trommelvlies dichtgemaakt door KNO-arts Mariska Dijkstra. Elke drie maanden kom ik bij haar voor controle en om mijn oren schoon te laten maken.

Dokter Dijkstra kent mijn oren als geen ander. Daardoor heb ik geen behoefte aan een andere KNO-arts. Ook al woon ik tegenwoordig in Breda. Bovendien is het bij het Bravis ziekenhuis zo vertrouwd. Iedereen kent mij daar. De vernieuwde polikliniek in Roosendaal ziet er prachtig uit. De afdeling oogt prettig en voelt goed. Het belangrijkste voor mij is de fijne samenwerking met Mariska Dijkstra. Bij de laatste controle was er weer een klein gaatje ontstaan in mijn trommelvlies.

We bespreken dan wat voor opties er zijn. Zo komen we samen tot een oplossing. Ik als de patiënt, zij als de dokter en samen staan we sterk.