Ruud Sebregts (49)

Pijnbestrijding: We bestrijden samen

Dankzij de neurostimulator is mijn been vrijwel pijnloos

Vijf à zes jaar geleden kreeg ik hevige pijn in mijn linkerbeen. In mijn lies bleken enkele zenuwen klem te zitten. In het Pijncentrum van het Bravis ziekenhuis kreeg ik injecties, waardoor het jarenlang goed ging.
Vorig jaar speelde de pijn weer op. Het was alsof mijn bovenbeen in brand stond. Ik kon niets op mijn been verdragen. Zelfs het dekbed was te veel. Ik was tot niets meer in staat en kon nog geen honderd meter lopen. 

Beschadigde zenuwuiteinden bleken de oorzaak. Op aanraden van pijnspecialist Elzinga is in het Bravis ziekenhuis een neurostimulator in mijn onderrug geplaatst. Dat apparaatje onderdrukt met kleine stroomstootjes de pijn. Dat traject hebben we samen doorlopen. Ik kon mijn wensen goed kenbaar maken en ben volledig geïnformeerd over de operatie. Maar ook de nabehandeling door de pijnverpleegkundigen was perfect. Om het half jaar kom ik op controle. Maar mochten er tussentijds problemen zijn, dan kan ik altijd terecht.

Dankzij de neurostimulator is mijn been vrijwel pijnloos. Het is onvoorstelbaar. Ik kan nu weer klussen, in mijn tuintje werken en lange wandelingen maken met de hond. Het is een wereld van verschil.