Jeanne van der Wolf

Zolang het werk van de priksters op hetzelfde niveau blijft, maakt de andere naam niets uit

Het Bravis ziekenhuis heeft een deel van haar locaties voor bloedafname per 1 februari overgedragen aan Diagnostiek Brabant. Deze prikposten veranderen daarmee van naam, maar verder verandert er voor patiënten niets. De prikpoli’s op de twee locaties van Bravis en die in Etten-Leur, Oudenbosch en Steenbergen blijven bemand door het ziekenhuis. 

 

De overgang van de prikposten van Bravis naar Diagnostiek Brabant heeft geen gevolgen voor patiënten. Zij kunnen nog steeds terecht bij de vertrouwde prikpost in hun buurt, waar zij geholpen worden door voor hen bekende gezichten. Ook gaat het bloed en eventueel ander lichaamsmateriaal nog steeds voor onderzoek naar het de laboratoria van het Bravis ziekenhuis.

Dichtbij

Jeanne van der Wolf is diabetespatiënt. Ze hoeft zelf geen insuline te spuiten, maar laat wel vier keer per jaar haar bloedwaarden controleren. Hiervoor gaat ze langs de prikpost van Bravis in wijkcentrum de Bergspil in Roosendaal, die per 1 februari ook vaart onder de vlag van Diagnostiek Brabant. Jeanne wist nog niet van deze ontwikkeling, maar ze heeft er geen enkel probleem mee. “Ik heb hier sowieso nooit problemen ondervonden”, benadrukt ze. “De medewerkers zijn altijd beleefd en mooi op tijd. Ik woon in de Weihoek, dus deze locatie is ook lekker dichtbij. Zolang het werk van de priksters op hetzelfde niveau blijft, maakt de andere naam dus niets uit.”

Keuze

Ankie Ingels is pas sinds november 2018 in dienst van het Bravis ziekenhuis. Ze mocht bij haar sollicitatie kiezen of ze per 1 februari naar Diagnostiek Brabant overging, of toch bij Bravis bleef. “Bij Bravis zou ik dan op de prikpoli komen en bij Diagnostiek Brabant in de buitendienst”, licht ze toe. “Mijn keuze viel op het laatste. Ik vind het leuk om op pad te zijn en doordat ik er in de buitendienst alleen voor sta, heb ik als het ware ook mijn eigen ‘toko’.”    

Route

De naamsverandering van de prikposten van Bravis is een onderdeel van de samenwerking ‘Diagnostiek Brabant, samen met Bravis’.  Volgens Ankie brengt deze overgang een groot voordeel met zich mee voor medewerkers in de buitendienst. “Eerst moesten we van tevoren zelf onze route plannen. Dit kan lastig zijn en moest vaak vanuit huis. Na 1 februari kregen we telefoons, waar de hele route al op staat. Hierdoor hoeven we minder thuis te doen en zijn we sneller bij de patiënt!”