Jayden van Aert (10)

Buikpijn: we onderzoeken samen

Ik moest ontzettend lachen toen hij me kietelde

Eerst was er niets aan de hand. Ik at ’s morgens als ontbijt een plak peperkoek. Bij de tweede of derde hap kreeg ik plotseling erge buikpijn. Mijn moeder vertrouwde het niet en nam me mee naar de huisarts. Die stuurde me door naar het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Daar kwamen we op de Spoedeisende Hulp met hele vriendelijke verpleegsters. Een dokter onderzocht me en ik moest bloed laten prikken. Alles was in orde. Ze wilden alleen zeker weten dat ik geen blindedarmontsteking had. Daarom moest ik de volgende morgen terugkomen. Ik had lekker geslapen en de pijn was stukken minder. Ik mocht niets eten. Daarom rammelde ik in het ziekenhuis van de honger.

Opnieuw onderzocht een dokter me. Hij drukte op verschillende plekken op mijn buik, maar dat deed geen zeer. Ik moest alleen ontzettend lachen toen hij me kietelde. Minder leuk vond ik het dat opnieuw bloed geprikt moest worden. Maar gelukkig was alles goed en mocht ik naar huis en naar school. Maar eerst heb ik wat gegeten en dat deed dit keer geen pijn.