Frans Demmers (74)

Een nieuwe heup: we bewegen samen

De verzorging krijgt van mij een tien met een griffel

Veel last had ik nog niet. Toch adviseer de de huisarts en later de orthopedisch chirurg om mijn linkerheup te laten vervangen. Ik vond dat nogal wat en dacht dat ik er zeker drie maanden zoet mee zou zijn. Maar dat viel alles mee. 
Voor de operatie in het Bravis ziekenhuis kon ik kiezen uit een ruggenprik of een narcose. Mijn dochter kent me en zei gekscherend: “Doe maar onder narcose, anders bemoeit hij zich ook nog met de operatie”. De ziekenhuisopname is prima gegaan, de verzorging krijgt van mij een tien met een griffel.

Na de ingreep had ik helemaal geen pijn. Nog dezelfde dag kon ik het bed uit om te oefenen. Ik mocht meteen de heup belasten. Alleen bukken of op mijn hurken zitten is er nog niet bij. Daar hou ik me ook aan. Als patiënt voel je zelf aan je lijf wat wel en niet gaat. Verder luister ik trouw naar de adviezen van de arts en blijf ik in beweging. Het is alleen oppassen dat je uit enthousiasme niet te veel doet. In theorie duurt de revalidatie zes weken. Mijn gevoel zegt dat die periode korter is. Het hele traject is me honderd procent meegevallen.