
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Wil jij graag een bijdrage leveren aan het welzijn van onze patiënten en de werking van ons ziekenhuis in het algemeen? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij Bravis.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Als u of uw kind niet goed zit in de rolstoel kan dit leiden tot allerlei dagelijkse problemen. Misschien heeft u of uw kind pijn of moeite met het uitvoeren van belangrijke activiteiten.
Bij een zitprobleem kan de revalidatiearts u of uw kind doorverwijzen naar de zitpoli. Het zitpoliteam bestaat uit twee ergotherapeuten die samen met u de problematiek rondom het zitten in een rolstoel, stoel of buggy in kaart brengen.
De zitpoli is bedoeld voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen met betrekking tot een hulpvraag rondom het zitten in een (rol)stoel.
Doel van de zitpoli is om een uitgebreid zitonderzoek te verrichten en advies te geven voordat een zitvoorziening wordt aangepast of vervangen. In het zitonderzoek worden, indien van toepassing, het liggen, de lighouding en ligvoorzieningen meegenomen.
Via uw medisch specialist kunt u een verwijzing krijgen voor de revalidatiearts.
De revalidatiearts meldt u of uw kind aan bij de zitpoli als dit zinvol en nodig is. Bij de start ontvangt u een vragenlijst.
De afspraak bij de zitpoli duurt ongeveer twee uur, waarbij twee ergotherapeuten tijdens het onderzoek aanwezig zijn.
Het twee uur durende onderzoek bestaat uit:
Het zitonderzoek vindt plaats op de revalidatieafdeling van het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal route 117 op de begane grond.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de planning zorgeenheid revalidatie, telefoonnummer 088 70 67 313, keuze 2.
02/21