
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Uw kind is geopereerd aan een waterbreukje (hydrocèle). Uw kind is nu ver genoeg opgeknapt om weer naar huis te gaan. Hieronder vindt u een aantal aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden. Dit zijn algemene aandachtspunten. Als er specifieke zaken zijn, zal de arts of de verpleegkundige dit met u bespreken voordat u met uw kind naar huis gaat.
Afhankelijk van de situatie van uw kind is het aan te raden dat er iemand bij uw kind achter in de auto gaat zitten. Er is dan altijd iemand die bij uw kind zit als deze extra aandacht nodig heeft.
Bij pijn kunt u paracetamol geven, tenzij anders aangegeven. De eerste twee dagen na de operatie adviseren wij om drie à vier keer daags een paracetamol te geven. Hierna kunt u op aangeven van uw kind de paracetamol geven (maximaal vier keer daags).
Zorg ervoor dat uw kind zich de dag van en de dag na de operatie rustig houdt. Uw kind zal hierna over het algemeen zelf heel goed aangeven wat wel en niet kan. Pas hier de activiteiten op aan. Naar school gaan is geen probleem als u vindt dat dit mogelijk is. Wacht enkele weken met sporten. De eerste twee weken mag uw kind ook niet in bad en niet zwemmen.
Ga verder met heldere dranken als appelsap, water, ranja, heldere bouillon, thee etc. Als uw kind niet misselijk is, kunt u dit uitbreiden met licht verteerbare voeding zoals pap, soep, appelmoes, puree en een boterham. Wacht nog even met koolzuurhoudende drank. Blijft uw kind misselijk of spugen? Geef dan regelmatig kleine beetjes helder drinken. De dag na de operatie mag uw kind weer normaal eten, mits er geen bijzonderheden zijn.
Uw kind heeft waarschijnlijk een wondje van zo'n twee centimeter in de lies en soms een wondje op de balzak. De wondjes zijn meestal gehecht met zelf oplosbare hechtingen. De wondjes kunnen ook nog wat nabloeden. Op het wondje in de lies zit een pleister. Deze dient u twee dagen te laten zitten. U dient de wond schoon en droog te houden. Zo nodig bij luierkinderen vaker verschonen.
Uw kind mag na drie dagen douchen. Na het douchen de wond droog deppen. Er hoeft dan geen pleister meer op, tenzij uw kind dit om een of andere reden wel wil. Als dit het geval is, verwissel dan regelmatig de pleister zodat u de wond kunt controleren. Controleer de wond op roodheid en zwelling. Is de wond meer pijnlijk en ziet deze rood en gezwollen en heeft uw kind koorts, neem dan contact op met de polikliniek urologie: 088 - 70 68 272.
Als u na het lezen van deze folder nog vragen hebt, kunt u contact opnemen:
Bezoek voor algemene informatie ook eens de website van afdeling Kind & Jeugd: www.braviskindenjeugd.nl
12/20