
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
De doelgroep wordt gevormd door vrouwen tussen de 20 en de 65 jaar bij wie de klachten in verband worden gebracht met de eigen socialisatie en de positie in de maatschappij.
De nadruk ligt op het vergroten van de autonomie en de persoonlijke effectiviteit en het benadrukken van kracht en verantwoordelijkheid.
Kortom, het herwaarderen van je levensverhaal.
Vrouwenhulpverlening is hulpverlening waarbij de aard van de problemen van vrouwen en de oorzaak hiervan in verband worden gebracht met de eigen socialisatie en de positie in de maatschappij. Centraal hierbij staat dat veel vrouwen een voortdurend conflict ervaren tussen de normen die de maatschappij aan hen stelt (normen die ze zich inmiddels eigen hebben gemaakt) en de behoeften, de verlangens en de eigen identiteit.
Werkwijze
Tijdens de bijeenkomsten krijgen vrouwen de gelegenheid te ontdekken, te oefenen en te handelen in het opkomen voor zichzelf. Vrouwen leren er om hun sterke kanten in interpersoonlijke relaties te waarderen. De nadruk ligt op het expliciet aanleren van zelfstandig gedrag.
Het werken aan een thema kan afwisselend met verbale en non-verbale technieken. Dus bijvoorbeeld met een rollenspel, maar ook met lichaamsgericht werk.
Er wordt volgens een bepaald patroon gewerkt; bepaalde onderdelen komen wekelijks terug. Dit zijn:
De thema’s die aan de orde komen, worden bepaald door de vrouwen. Onderwerpen kunnen onder andere zijn:
Aan het einde van de bijeenkomsten maken de trainsters, samen met de vrouwen, een kort individueel verslag voor de verwijzer c.q. behandelaar.
Deelname aan de groep is mogelijk voor klinische, poliklinische en deeltijdpatiënten van de PAAZ.
Deelname vindt uitsluitend plaats op grond van verwijzing. De verwijzing vindt steeds plaats tijdens de behandelplanbesprekingen.
Na de verwijzing krijgt men een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt praktische informatie verstrekt en tevens wordt er een interview afgenomen om klachten c.q. problematiek duidelijk te krijgen.
De vrouwengroep komt samen op woensdagmorgen van
9.00 - 12.00 uur.
De bijeenkomsten vinden plaats in de indicatiegroepsruimte op de PAAZ Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom.
Tweemaal per jaar start er een nieuwe groep. De duur van de groep is 18 bijeenkomsten.
10/20