
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Voetschimmel of tinea pedis is een veel voorkomende en hardnekkige kwaal.
Het is een huidinfectie veroorzaakt door schimmels (dermatofyten) die de hoornlaag van de opperhuid aantast. Ook kunnen de nagels van de tenen zijn aangedaan. Voetschimmel wordt ook wel “zwemmerseczeem” genoemd.
Schimmels planten zich voort door middel van sporen die onder voor hen gunstige omstandigheden weer kunnen uitgroeien tot schimmels. In een vochtige en warme omgeving kunnen sporen gemakkelijk uitgroeien tot schimmels.
De belangrijkste oorzaken van voetschimmel zijn;
Bij voetschimmel kunt u last hebben van de volgend klachten:
Om voetschimmel te bestrijden en te voorkomen, kunt u zelf het volgende doen:
U kunt de voetschimmel behandelen met een zalf, crème of spray die verkrijgbaar is bij de apotheek of drogist. Deze middelen remmen de groei van de schimmel, maar doden de schimmel niet. Pas als de bovenste laag van de huid helemaal is vernieuwd, is de schimmel echt weg. Daarom moet u het middel tegen schimmel blijven gebruiken tot minstens een week nadat de verschijnselen zijn verdwenen. Om herbesmetting te voorkomen kunt u een strooipoeder gebruiken in uw schoenen en sokken.
Neem contact op met uw huisarts, specialist of podotherapeut als:
Het diabetesteam is tijdens werkdagen te bereiken tussen 11.00 en 12.30 uur op telefoonnummer:
12/20