
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Uw kind heeft een virale infectie waardoor hij/zij heeft gespuugd en/of diarree heeft. Hierdoor kan een tekort aan vocht ontstaan en raakt uw kind uitgedroogd. Dit tekort aan vocht wordt middels ORS via een neusmaagsonde aangevuld. Het aanvullen van vocht tegen uitdroging heet rehydreren.
Hiervoor krijgt uw kind ORS (Oral Rehydration Salts), dit bevat water met zouten en suikers om de uitdroging tegen te gaan. Het voordeel van ORS is dat dit via de darmen gemakkelijk in het lichaam wordt opgenomen.
Uw kind ligt opgenomen op de afdeling Kind & Jeugd en krijgt een neusmaagsonde. Rehydratie vindt plaats binnen vier tot zes uur. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid ORS en hoe de ORS verdragen wordt door uw kind. Als uw kind voldoende gerehydreerd is, gaat hij/zij weer plassen. Uw kind kan naar huis wanneer het geplast heeft.
Wanneer uw kind frequent blijft braken en/of zeer frequent diarree blijft houden, wordt bekeken of uw kind langer opgenomen blijft.
Wanneer uw kind aangevuld is met ORS is uw kind niet meer uitgedroogd en mag hij/zij thuis verder opknappen. Uw kind is nog niet hersteld van het virus. Herstellen en het weer zelf drinken lukken beter in de vertrouwde omgeving thuis.
Het blijft belangrijk dat uw kind twee keer per dag blijft plassen!
Heeft u vragen met betrekking tot de rehydratie van uw kind, dan belt u:
Let wel: u kent uw kind het allerbest. Mocht u om wat voor reden dan ook graag willen overleggen, dan kan dit altijd!
03/20