
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Wanneer u een operatie aan de darm of blaas moet ondergaan, wordt u voor verdere uitleg en begeleiding naar de stoma-coloncareverpleegkundige verwezen.
Bij sommige operaties is het noodzakelijk om een kunstmatige uitgang aan te leggen waarlangs de ontlasting of urine het lichaam kan verlaten. Dit noemt men een stoma, deze kan blijvend of tijdelijk zijn. De stoma-coloncareverpleegkundige kan u hier meer over vertellen.
De stoma-coloncareverpleegkundige is een gespecialiseerd verpleegkundige en werkt nauw samen met de behandelend specialist.
In de periode dat u wordt behandeld, kunt u metl uw vragen terecht bij de stoma-coloncareverpleegkundigen. Zij zijn deskundig in het geven van de juiste zorg en begeleiding aan mensen met een stoma. Dit geldt zowel in de klinische- als in de poliklinische periode. Ook bij incontinentie van ontlasting is zij de aangewezen deskundige om u te adviseren.
Tijdens uw eerste afspraak nog vóór de operatie, krijgt u uitleg van de stoma-coloncareverpleegkundige over wat het kan betekenen om met een stoma te leven.
Verder krijgt u informatie over:
Naast de zorg en begeleiding van de verpleegkundige op de afdeling, krijgt u tijdens uw opname extra begeleiding van de stoma-coloncareverpleegkundige. Zij bezoekt u regelmatig op de afdeling, controleert de stoma en bespreekt met u of het stomamateriaal voldoet. Tijdens de opnameperiode begint u al met het aanleren om zelf de stoma te verzorgen. In overleg met u wordt ook uw partner of een andere relatie daarbij betrokken.
Na uw ontslag uit het ziekenhuis begeleidt de stoma-coloncareverpleegkundige u poliklinisch.
Zolang u het stoma heeft, kunt u bij hen terecht voor zorg en begeleiding daarbij.
De stoma-coloncareverpleegkundigen werken uitsluitend op afspraak.
Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de stoma-coloncareverpleegkundigen U kunt hen tijdens kantoortijden bereiken via telefoonnummer 088 - 70 68 113 of mail naar coloncare@bravis.nl
08/20