
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Wil jij graag een bijdrage leveren aan het welzijn van onze patiënten en de werking van ons ziekenhuis in het algemeen? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij Bravis.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Het ALK-traject is voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 21 jaar. Vanaf 18 jaar vallen jongeren onder de volwassen zorg. Voor jongeren tot 21 jaar beslissen we welk behandelteam ze het beste kan begeleiden.
Ben je bij een dokter geweest en is er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden voor je klachten? Of houden je klachten langer aan dan je bij herstel zou verwachten? Dan noemen we dit ALK (Aanhoudende Lichamelijk Klachten). Voorbeelden zijn:
Hierdoor kun je niet meer alles doen zoals je zou willen en verandert dit je hele leven.
Wanneer deze klachten je dagelijks leven belemmeren, kun je naar het revalidatieteam van het Bravis ziekenhuis. Dit team bestaat uit een kinderrevalidatiearts, kinderfysiotherapeut, ergotherapeut, medisch maatschappelijk werker en een psycholoog.
De eerste periode kijken we naar biologische, psychologische en sociale oorzaken van je klachten. Je aanhoudende lichamelijke klachten hebben een grote invloed op je leven. De klachten zorgen ervoor dat je bepaalde dingen niet meer kunt doen. Ook hebben de klachten invloed op wat je denkt, voelt en doet. Samen met jou maken we een overzicht van de gevolgen voor jou. Met jou en je ouders kijken we samen naar wat je belangrijk vindt en wat je zou willen veranderen.
In een gesprek met de revalidatiearts bespreken we deze informatie. We maken dan samen een behandelplan. Het kan ook zijn dat we eerst kiezen voor een andere vorm van hulp buiten het ziekenhuis.
We gaan samen aan jullie doelen werken zodat je weer dingen kunt doen die jij belangrijk vindt. Zoals naar school gaan, werken, fietsen, sporten en leuke dingen doen. De revalidatiearts volgt jouw ontwikkeling en als het belangrijk is worden je ouders betrokken bij de behandeling. Voor extra ondersteuning kunnen we ook samenwerken met school.
Ons revalidatieteam heeft al vele jaren ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren en hun ouders om de situatie positief te veranderen.
Je kunt kijken op de website Specialistische revalidatiezorg op maat | Bravis Revalidatie voor vlogs van deelnemers van het ALK-traject.
06/23