
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Door chronische pijn en/of vermoeidheid kun je ernstig belemmerd worden in je gewone dagelijkse bezigheden waardoor je je steeds vervelender gaat voelen. Je kunt dan niet meer de dingen doen die passen bij jouw leeftijd. Als je bij een dokter bent geweest en er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden wordt voor je klachten kan er sprake zijn van Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). Je kunt dan terecht bij het revalidatieteam van het Bravis ziekenhuis. Het team bestaat uit een kinderrevalidatiearts, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een medisch maatschappelijk werker en een psycholoog. Zij helpen jou om weer te kunnen deelnemen aan voor jou belangrijke activiteiten zoals: naar school gaan en/of werken, lopen, fietsen, sporten en leuke dingen doen.
Er wordt gestart met een kennismakingsperiode van 5 weken. Je maakt kennis met alle betrokken behandelaars van het team. Samen met jou gaan ze kijken hoe jij dingen doet en wat je graag zou willen kunnen doen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je conditie. Ook wordt er gekeken naar wat voor type persoon je bent. Hoe ga je met je klachten om? Hoe gaan je ouders, je klasgenoten en je vrienden hiermee om? We gaan samen met jou kijken naar wat jij belangrijk vindt en wat je zou willen veranderen (behandeldoelen). Het team heeft een overleg waarin ze bespreken wat ze te weten zijn gekomen over jou. In een gesprek met de revalidatiearts wordt vervolgens de informatie uit het overleg met jou en je ouders besproken. Er wordt een behandelplan voorgesteld. Soms wordt ervoor gekozen om eerst met een andere vorm van hulp te starten buiten het ziekenhuis.
De behandelaars gaan met jou werken aan jouw persoonlijke behandeldoelen zodat je weer kunt doen wat je graag wil doen en op een manier die past bij je leeftijd. Denk hierbij aan afspreken met je vrienden, naar school gaan, hobby’s en sporten. Je werkt niet alleen aan je conditie en spierkracht, maar je leert ook welke gedachten je hierbij kunnen helpen. De revalidatiearts volgt de ontwikkelingen die je doormaakt en je ouders worden intensief betrokken bij de behandeling. Ook zal er contact gelegd worden met school. Eén keer in de 6 tot 8 weken wordt de vooruitgang door de revalidatiearts met jou en je ouders besproken. Er worden dan afspraken gemaakt over het vervolg. Zo kan er nog een behandelperiode worden afgesproken of wordt het traject, in overleg met jou, afgerond.
Tijdens de afrondingsfase wordt samen met jou en je ouders gekeken naar hoe jij verder kunt zonder hulp van het team. Er worden afspraken gemaakt over wat jij nodig hebt om zelfstandig te kunnen blijven functioneren zoals bij jou past. Deze afspraken worden vastgelegd in een plan wat jij mee naar huis krijgt.
Neem een kijkje op de website www.bravisrevalidatie.nl voor vlogs van deelnemers die het SOLK traject al hebben doorlopen.
10/19