
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
FEES betekent Flexibele Endoscopische Evaluatie van het Slikken. Met dit onderzoek kan men de oorzaak vinden waarom u moeilijk slikt of zich vaak verslikt. De KNO-arts voert het onderzoek uit eventueel samen met een logopedist. Voor het onderzoek zijn geen voorbereidingen nodig.
De KNO-arts brengt een flexibel slangetje met kleine camera (endoscoop) via uw neus in de keel. Via de endoscoop bekijkt hij de weg van uw keel tot aan de stembanden. De beelden zijn zichtbaar op een computerscherm. U mag meekijken.
Terwijl de KNO-arts uw stembanden bekijkt, vraagt hij u om ‘ie’ te zeggen.
Daarna krijgt u water te drinken waar een blauwe kleurstof aan is toegevoegd. U krijgt wat yoghurt of een boterham te eten. Door de kleurstof is het goed zichtbaar hoe u het eten en drinken doorslikt.
Het onderzoek is pijnloos maar kan een kriebelig en onaangenaam gevoel achter in de keel geven. De scoop blijft tijdens het onderzoek in uw keel zitten. Het onderzoek duurt twintig minuten.
Meteen na het onderzoek bespreken de KNO-arts en logopedist de beelden van het onderzoek met u. U krijgt dan adviezen hoe u veilig kunt slikken. Uw ontlasting heeft soms nog enkele dagen een blauwe kleur. Dit is onschadelijk en verdwijnt vanzelf.
Het is niet mogelijk om in een voorlichtingsfolder alle details voor elke situatie te beschrijven.
Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder? Stel uw vragen dan aan uw KNO-arts.
De polikliniek KNO is tijdens kantooruren bereikbaar op 088 – 70 67 342.
06/22