
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Als een probleem oplosbaar is, moet je er niet over piekeren. Als een probleem onoplosbaar is, heeft piekeren geen zin.
Tibetaans gezegde
De training is voor patiënten met stress- en spanningsgerelateerde klachten, angstklachten, somberheid en chronische pijn. Stilstaan bij de eigen ervaringen is in de training belangrijker dan het uitwisselen van persoonlijke problemen.
Doel van de training is op een andere manier te leren omgaan met negatieve gedachten en stress. Je handelt niet meer vanuit de automatische piloot, maar probeert je van moment tot moment beter bewust te zijn van gedachten, gevoelens en lichaamssensaties. Je leert om op een situatie te reageren vanuit een keuze in plaats van automatismen.
Het programma wordt in groepsverband aangeboden met een maximum van 15 personen. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van drie uur. Het is belangrijk om alle bijeenkomsten aanwezig te kunnen zijn. De gehele training is vooral gericht op eigen ervaringen. Voorwaarde voor deelname is de bereidheid om thuis minstens een uur per dag aan de slag te gaan met oefeningen.
Het programma wordt aangeboden door twee trainers.
De training zal bestaan uit:
- Begeleide aandacht- en concentratieoefeningen.
- Bewegingsoefeningen.
- Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten.
- Uitwisselen van ervaringen.
Deelname is mogelijk voor klinische, poliklinische en deeltijdpatiënten van de PAAZ en vindt uitsluitend plaats na verwijzing van uw behandelaar.
Na de aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek. Daarin wordt meer uitleg gegeven over de training en zullen we uw deelname bespreken. Ook hoort u waar en wanneer de training wordt gegeven.
12/20