
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Als u uw hele been in het gips heeft, is het duidelijk dat zelf autorijden onveilig is. Maar hoe zit het als u bijvoorbeeld uw pols in het gips heeft?
Autorijden met gips is niet per definitie verboden, maar ook niet per definitie toegestaan. Verzekeraars kunnen weigeren om uit te betalen in geval van schade. Dit hangt af van de omstandigheden.
U bent zelf verantwoordelijk om te beslissen of u met uw gips voldoende goed kunt autorijden en onveilige situaties kunt voorkomen.
Het advies van uw arts is niet meer dan een advies.
Uw arts kan alleen iets zeggen over uw medische toestand, niet over uw rijvaardigheid. De arts kan niet de verantwoordelijkheid nemen voor uw rijgedrag.
Uw arts zal dus geen schriftelijke verklaring afgeven over uw rijvaardigheid met gips. Een aantal verzekeraars vraagt hier wel om.
Een aantal autoverzekeraars vindt dat een geldig rijbewijs en een schriftelijke verklaring van de arts voldoende zijn om schade te dekken. Maar een groot deel van de verzekeraars zegt dat de verzekerde altijd zelf aansprakelijk blijft voor schade.
Uit regelgeving blijkt bovendien dat een politieagent uw rijbewijs mag invorderen als hij/zij u niet in staat acht uw motorrijtuig in bedwang te houden of als u aan een aandoening lijdt waardoor u niet goed functioneert. Dat kan zijn “een stoornis in het gebruik van een of meer ledematen”.
Bij twijfel voorlopig niet zelf gaan autorijden.
06/20