
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
U ontvangt deze folder omdat uw behandelend longarts u verwezen heeft voor individuele longrevalidatie. In deze folder komt u meer te weten over wat individuele longrevalidatie inhoudt en wat het voor u betekent.
Een individueel op maat gemaakt revalidatieprogramma waarbij u, afhankelijk van uw hulpvraag, behandeld wordt door de volgende medewerkers van de afdeling revalidatie: revalidatiearts, fysiotherapeut, medisch maatschappelijk werk, ergotherapeut, diëtist en longverpleegkundige.
Na de aanmelding door de longarts wordt u opgeroepen voor het spreekuur van de revalidatiearts. U wordt gevraagd om vooraf thuis een vragenlijst in te vullen. Tijdens het spreekuur zal de ingevulde vragenlijst met u worden doorgenomen. Vragen van uw kant worden beantwoord. Hierna deelt de revalidatiearts de uitkomsten van zijn bevindingen met u en besluit u wel of niet voor longscreening aan te melden.
Na uw bezoek aan de revalidatiearts wordt u door het team longrevalidatie in de screeningsfase gezien. De screening wordt alleen op locatie Roosendaal gedaan. De afspraken worden u toegestuurd.
U krijgt een combinatie afspraak bij de ergotherapeut en medisch maatschappelijk werker en afzonderlijke afspraken bij de fysiotherapeut, ergotherapeut en bij de longverpleegkundige. Als u bij alle leden van het team bent geweest, zal het team samen met de revalidatiearts bij elkaar komen en een advies uitbrengen.
Dit advies kan zijn:
Het advies wordt u door de revalidatiearts verteld tijdens een vervolgbezoek.
Uw ziektekostenverzekering vergoedt meestal alle kosten van de revalidatie. Vraag voor alle zekerheid bij uw ziektekostenverzekering na of de kosten van de revalidatie vergoed worden.
Individuele revalidatie kan plaatsvinden op beide locaties van het Bravis ziekenhuis.
De planningmedewerkers van de afdeling revalidatie plannen uw afspraken en informeren u over wanneer u verwacht wordt op de afdeling revalidatie en welke route u daarvoor dient te volgen (locatie Roosendaal route 108, locatie Bergen op Zoom route 20).
Het secretariaat van de afdeling revalidatie is bereikbaar op telefoonnummer 088 70 68 225.
Longverpleegkundige Caroline Derksen – Franken is aanwezig op de afdeling revalidatie op dinsdag van 08.00-16.30 uur.
08/22