
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Wil jij graag een bijdrage leveren aan het welzijn van onze patiënten en de werking van ons ziekenhuis in het algemeen? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij Bravis.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Uw specialist heeft u gevraagd om een beetje urine in te leveren om deze door het laboratorium te laten onderzoeken op aanwezigheid van rode en witte bloedcellen, eiwitten en glucose.
Deze folder geeft uitleg hoe u deze urine aan kunt leveren.
Voor dit onderzoek is geen voorbereiding nodig.
U hebt van de assistente een potje, een buis (of meerdere buizen) en etiketten gekregen. Het is van belang dat u die gebruikt voor het opvangen van de urine. Deze materialen bevatten geen verontreinigingen of stoffen die het onderzoek van de urine kunnen storen.
Het is het beste om de eerste urine die u ’s ochtends produceert, in te leveren, de zogenaamde ochtendurine. Als u echter al heel vroeg wakker bent (bijv. om 3.00 uur), dan is het beter dat u urine inlevert die later is geproduceerd. Deze is dan namelijk minder onderhevig aan storende factoren die optreden als een urine wat ouder is.
Als u een urine binnen 4 uur kunt inleveren is deze urine geschikt voor het onderzoek.
Neem het urinepotje en draai het deksel open.
Haal aan de bovenzijde van het potje het papieren lipje van het deksel.
LET OP: ONDER DIT LIPJE ZIT EEN KLEIN NAALDJE ONDER HET GRIJZE RUBBER!
Neem de buis (of 1 van de buizen) die u hebt gekregen en plaats deze ondersteboven in het gat wat ontstaan is nadat het papieren lipje is verwijderd. Druk nu stevig door totdat u urine in de buis ziet verschijnen en houd de buis dan 10 seconden vast in deze positie.
Vul op dezelfde wijze de andere buizen indien u deze heeft gekregen.
U krijgt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts indien de urine afwijkend is.
Heeft u vragen? Stel ze gerust aan de medewerkers van de polikliniek urologie.
02/20