
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
De behandelend arts van uw kind heeft in overleg met u besloten om een groeihormoontest uit te voeren. Deze test wordt uitgevoerd als de arts twijfelt of het lichaam van uw kind voldoende groeihormoon aanmaakt. Op de dag van het onderzoek meldt u zich op de afgesproken tijd met uw kind op de kinderdagbehandeling locatie Bergen op Zoom op afdeling G2. Hier vindt het onderzoek plaats. U mag bij het onderzoek aanwezig zijn.
Er zijn twee verschillende soorten testen:
Zowel Arginine als Clonidine zorgen ervoor dat het groeihormoon uit voorraad vrijkomt in het bloed. Dit groeihormoon kan in het bloed bepaald worden. Door dit op verschillende tijden te doen, krijgt de kinderarts inzicht in dit proces. De testen verlopen in principe hetzelfde.
Bij binnenkomst krijgt uw kind twee verdovingspleisters opgeplakt in beide elleboogsplooien. De bloeddruk wordt gemeten. Omdat bij uw kind meerdere keren bloed moet worden afgenomen, wordt er een zogenaamde venflon in een ader op de arm ingebracht. Een venflon bestaat uit een heel dun slangetje dat in de ader wordt ingebracht en uit een soort kraantje waarop meerdere malen een buisje kan worden aangesloten om bloed af te nemen. Uw kind hoeft op deze manier niet steeds opnieuw te worden geprikt.
Op de dag van het onderzoek moet uw kind nuchter zijn. Dat wil zeggen dat uw kind vanaf 24.00 uur niets meer mag eten of drinken. Wel mag het nog (een beetje) water drinken.
Om bij uw kind de beginwaarde van het groeihormoon te kunnen bepalen, wordt er eerst bloed afgenomen. Vervolgens mag uw kind de Clonidine innemen. De Arginine krijgt uw kind via een infuus. De Clonidine en Arginine bevorderen de afgifte van groeihormoon aan het bloed. Vervolgens wordt er met tussenpozen van 15 of 30 minuten bloed afgenomen. Op deze wijze kan de stijging van het groeihormoon worden vastgesteld. Het onderzoek duurt ongeveer een dagdeel.
Eventuele bijwerkingen van Clonidine kunnen slaperigheid en een lage bloeddruk zijn.
Arginine kan zorgen voor een misselijk gevoel of wat hoofdpijn. Dit komt niet vaak voor maar is niet uit te sluiten. Verder kan het bloedsuiker verlagend werken. Bij elke bloedafname zal er dan ook een bloedsuikerwaarde bepaald worden.
Uw kind moet tijdens het onderzoek in bed blijven; denk aan makkelijk zittende kleding.
Na de laatste bloedafname is het onderzoek klaar. Uw kind krijgt dan wat te eten en te drinken. De bloeddruk wordt gemeten. Als deze normaal is, mag uw kind weer naar huis. Als de bloeddruk te laag is, moet uw kind in het ziekenhuis blijven tot de bloeddruk weer normaal is.
U krijgt de uitslag van het onderzoek van de kinderarts tijdens uw controleafspraak op de polikliniek of tijdens een telefonisch consult.
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen.
Afdeling kinderdagbehandeling: 088 - 70 67 565
Polikliniek kindergeneeskunde: 088 - 70 67 297
07/22