
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Bij een gangbeeldanalyse bekijken we het looppatroon van uw zoon of dochter. We kijken naar de manier waarop hij/zij loopt, wat afwijkend is en wat de oorzaak hiervan is. We beoordelen of een voorziening nodig is en zo ja welke. Zoals een aangepaste schoen of beenspalk. Indien uw zoon of dochter al een voorziening heeft, wordt gekeken of deze het looppatroon verbeterd.
Uw zoon of dochter loopt in de therapieruimte een aantal keer op en neer. We maken met een videocamera opnames, zowel van het lopen op blote voeten als met schoenen (en eventueel beenspalken) aan. Voor dit onderzoek wordt 1 uur ingepland.
Naast de video analyse wordt er aanvullend onderzoek gedaan. Zoals een lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar de beweeglijkheid van de gewrichten van de benen en de spierspanning (eventueel spasticiteit) van de beenspieren. Ook bewegingsvaardigheden, kracht en lichaamshouding kunnen worden bekeken. Dit aanvullende onderzoek duurt 1-2 uur.
Als uw zoon/dochter een loophulpmiddel, aangepaste schoenen of beenspalken gebruikt, neem deze dan mee.
Alle onderzoeksgegevens worden opgeslagen in het elektronisch patiëntendossier. De videobeelden worden geanalyseerd. De revalidatiearts en de (kinder-)fysiotherapeut beoordelen de resultaten van het onderzoek. Ze beschrijven de afwijkingen in het lopen, bedenken of en hoe het lopen verbeterd kan worden, of evalueren de voorziening.
Voor het bespreken van de uitslag en het advies wordt een afspraak op het spreekuur bij de revalidatiearts gepland, binnen 4-6 weken na de video opname.
Locatie Bergen op Zoom: U meldt zich bij de balie van de afdeling revalidatie op de 2e verdieping van het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom, route 23.
Locatie Roosendaal: U vindt de afdeling revalidatie op de begane grond, route 108.
Locatie Mytylschool Roosendaal: U meldt zich bij de balie van de Mytylschool Roosendaal, bereikbaar via de hoofdingang.
Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom
Boerhaaveplein 1
4624 VT Bergen op Zoom
Telefoonnummer 088 70 68 225
Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal
Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
Telefoonnummer: 088 70 68 225
Mytylschool Roosendaal
Gezellelaan 13
4707 CC Roosendaal
Telefoonnummer 0165 558 200
poli.revalidatieplanning@bravis.nl
03/23