
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Binnenkort vindt bij u een flowmetrie (urinestraalmeting) plaats. Het doel van dit onderzoek is om na te gaan of u met een vlotte, krachtige straal kunt plassen, om te meten hoeveel u plast en of u de blaas helemaal leeg plast.
Voor het onderzoek is het nodig dat u zich met een volle blaas op de afgesproken tijd op de polikliniek Urologie meldt. Drink twee uur voor het onderzoek ongeveer twee glazen water en houdt uw plas op. Krijgt u tijdens het wachten last van de volle blaas? Meld dit dan aan de baliemedewerker. De straalmeting kan dan eventueel tussendoor plaatsvinden.
In een toiletruimte staat een speciaal toilet dat aangesloten is op een computer. U gaat op dit toilet zitten en plast de blaas goed leeg. De computer berekent de hoeveelheid urine per seconde. De assistente geeft u aanwijzingen wat de juiste plashouding is.
De flowmetrie duurt ongeveer vijf minuten.
Na het plassen onderzoekt de assistente met een bladderscan (echoapparaat) of er nog urine in de blaas zit. Zij brengt eerst wat gel op uw onderbuik aan en beweegt daarna de taster over uw onderbuik. De bladderscan geeft op een schermpje aan wat de inhoud van de blaas is. Het onderzoek is onschadelijk, pijnloos en snel.
Heeft u nog vragen? Stel ze gerust aan de uroloog, assistente of urologieverpleegkundige.
De poliklinieken urologie zijn te bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer 088 - 70 68 272.
Buiten kantooruren kunt u bij problemen contact opnemen met de spoedeisende hulp:
De urologieverpleegkundigen zijn te bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
088 - 70 68 272.
E-mail: urologie.verpleegkundigen@bravis.nl
05/22