
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
U heeft een afspraak voor een EMG (elektro-myografisch) onderzoek. Bij dit onderzoek meet de laborant de kwaliteit van de zenuwbanen en de spieren. Zenuwbanen geven de elektrische prikkels vanuit het ruggenmerg door naar de spieren, bijvoorbeeld in armen en benen. Sommige ziekten beïnvloeden de snelheid waarmee de zenuwbanen de elektrische prikkels doorgeven. Is er iets mis met de zenuwbanen? Dan heeft u last van krachtverlies of prikkelingen. Beklemmingen van zenuwbanen komen ook veel voor. Een voorbeeld daarvan is een beklemming van een zenuwbaan in de pols. Dan heeft u last van prikkelingen en een vervelend gevoel in de vingers, vooral 's nachts.
De laborant meet de elektrische activiteit van de spier via de huid. Zorg ervoor dat uw huid niet vet is. Gebruik daarom van tevoren geen (bad)olie of crème. Draag liever geen armbanden en/of horloges. De snelheid waarmee de zenuwbanen prikkels doorgeven hangt af van de temperatuur van de huid. Zorg er daarom voor dat uw handen en voeten warm zijn, anders is een betrouwbaar onderzoek niet mogelijk.
De laborant vraagt u het te onderzoeken lichaamsdeel te ontbloten. De laborant plakt kleine plakkers op de spier. Deze plakkers zijn verbonden met een apparaat. Vervolgens prikkelt de laborant de zenuw met een apparaat dat elektrische schokjes geeft. De zenuw geeft deze schokjes door aan de spier. De plakkers op de spier registreren wanneer de schokjes in de spier aankomen. Van de eerste schokjes kunt u schrikken. De schokjes voelt u als contact met schrikdraad. U maakt bewegingen waarop u geen invloed heeft.
Soms vindt de neuroloog het nodig om een kleine naald in de spier te prikken. Met die naald kan de neuroloog de kwaliteit van de spier meten. Soms moet u de spier aanspannen. Met de naald in de spier kan dat aanspannen onaangenaam zijn en is het geluid vanuit de spier hoorbaar. Meestal duurt dit heel kort.
Het onderzoek is volledig onschadelijk en ongevaarlijk. Het totale onderzoek duurt 15 tot 40 minuten. Na het onderzoek kunt u uw werk weer gewoon doen.
U krijgt de uitslag van de neuroloog. Bent u opgenomen? Dan krijgt u de uitslag tijdens uw verblijf in het ziekenhuis. Door de laborant worden geen uitslagen gegeven.
Bij een afspraak voor het EMG onderzoek:
Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan de laborant. Of neem tijdens kantoortijden telefonisch contact op met de medewerkers van de functieafdeling. via telefoonnummer 088 - 70 68 533
02/21