
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Het EMB expertiseteam biedt gespecialiseerde begeleiding en advies voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).
Denk hierbij aan:
Het EMB expertiseteam richt zich op kinderen met EMB en hun ouders / verzorgers. Kinderen met EMB hebben naast (zeer) ernstige verstandelijke beperkingen ook ernstige lichamelijke beperkingen.
Ze zijn kwetsbaar en hebben een sterk verhoogd risico op gezondheidsproblemen (o.a. epilepsie, een reflux, slaapstoornissen, slikproblemen en luchtweginfecties).
Het kind wordt soms al gezien door andere behandelaren zoals op de opvang, dagbesteding, de kinderarts en in de eerstelijn. In verband met de complexe (revalidatie)zorg van deze kinderen vindt waar nodig samenwerking plaats met deze betrokken professionals.
Het team van behandelaren gespecialiseerd in EMB is groot. Vandaar dat op de locaties Bergen op Zoom én op de Mytylschool in Roosendaal afspraken kunnen plaatsvinden. Dit wordt door de kinderrevalidatiearts bepaald en hangt af van het soort onderzoek of behandeling die het kind krijgt.
Het team bestaat uit een kinderrevalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, medisch maatschappelijk werker, diëtist en eventueel psycholoog / orthopedagoog. Het vaste aanspreekpunt is de kinderrevalidatiearts.
Voor ouders zijn er geen kosten verbonden aan ondersteuning van het EMB expertiseteam. Multi Specialistische Revalidatie wordt vergoed vanuit de zorgverzekering (en valt niet onder het eigen risico).
De huisarts of medisch specialist (vaak een kinderarts) kan verwijzen naar onze kinderrevalidatiearts. De kinderrevalidatiearts beoordeelt welke behandelaren van het EMB expertiseteam worden ingeschakeld en op welke manier.
Bijvoorbeeld:
Kijk eens op www.bravisrevalidatie.nl of neem contact op voor een intake of telefonisch consult met een van onze kinderrevalidatieartsen of behandelaren via de zorgeenheid revalidatie, telefoonnummer 088- 706 73 10, keuze 2.
02.21