
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
De kinderarts/neuroloog heeft je doorverwezen naar de functieafdeling van het Bravis ziekenhuis voor het maken van een EEG (hersenfilmpje). Op deze afdeling wordt onderzocht hoe de hersenen en zenuwbanen werken.
Als je aan de beurt bent, komt een laborante je uit de wachtkamer ophalen. Je ouders/begeleider mogen de hele tijd bij je blijven.
Zorg dat je op tijd bent. Bij verhindering of eventuele vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek neurologie;
Je hoofd wordt opgemeten met een gekleurd lint.
De kleurtjes op de band laten zien welke maat muts je hebt.
Je hoofd wordt dan schoongemaakt met een beetje alcohol en daarna nog met een groene korreltjescrème.
Je krijgt een gekleurde muts op met gaatjes erin. In de muts zitten dopjes.
Ook krijg je plakkertjes bij je oren met draadjes die naar een kastje lopen. En één of twee draadjes op je arm. Dit alles doet geen pijn!
In de gaatjes van de muts wordt gel gedaan.
De spuit waar de gel in zit, geeft geen prikken maar krast wel op je hoofd. Dit is een naar gevoel en kan soms een kleine huidbeschadiging geven.
Als alles goed zit, blijf je rustig op het bed liggen.
Jonge kinderen mogen evt. op schoot bij één van de ouders/begeleiders.
Er wordt nu een filmpje van je hersenactiviteit gemaakt.
Hier voel je niets van.
Soms wordt er gevraagd of je iets wil doen zoals zuchten of je ogen open- of dichthouden.
Ook kan er een lamp boven je hoofd knipperen!
Het onderzoek duurt ongeveer drie kwartier. Daarbij mag je naar muziek luisteren als je dat fijn vindt. Je mag ook zelf een CD meebrengen.
Als het filmpje gemaakt is, mag alles er weer af.
Ook worden je haren nog even droog gemaakt met een doekje.
De organisatie van het ziekenhuis kan altijd beter. Uw suggesties zijn dan ook van harte welkom op het Patiënten Service Bureau. Ook kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent over de manier waarop u in ons ziekenhuis behandeld bent. Bespreek dit in de eerste plaats met degene die u daar verantwoordelijk voor acht, bijvoorbeeld de medisch specialist, het hoofd van de afdeling of een verpleegkundige. Lost dit gesprek uw probleem niet op, dan kunt u contact opnemen met het Patiënten Service Bureau. Het ziekenhuis beschikt namelijk over meerdere procedures voor de correcte afhandeling van klachten.
Het Patiënten Service Bureau kan u daarbij helpen.
10/19