
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
In het Bravis ziekenhuis bestaat de mogelijkheid om kinderen van 0 tot 18 jaar met het Downsyndroom te verwijzen naar het Downsyndroom Team West Brabant. Dit team is een samenwerking tussen specialisten en paramedici van het Bravis ziekenhuis. Het team bestaat uit een revalidatiearts, een kinderarts, een KNO-arts, een oogarts, een orthoptist, een kinderfysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist en een medisch maatschappelijk werkende. De revalidatiearts is de coördinator van het team.
Gedurende één ochtend bezoeken kind en ouders de verschillende leden van het team. Aan het eind van de ochtend vindt een teambespreking plaats. Op basis van de bevindingen geeft het team aanbevelingen met betrekking tot het te volgen (para)medisch beleid.
De ouders/verzorgers van het kind wordt gevraagd vooraf een vragenlijst in te vullen om de hulpvraag en de problematiek verder te verduidelijken. Bij de behandelaars van het kind zal, met toestemming van de ouders, relevante informatie worden opgevraagd.
Het Downsyndroom Team neemt niet de behandeling van het kind over. Het speelt op basis van screening een adviserende en aanbevelende rol voor (para)medische behandelaars.
De inhoud en de frequentie van het bezoek aan de verschillende disciplines binnen het team wordt bepaald, enerzijds aan de hand van de hulpvraag van de ouders, anderzijds aan de hand van de “leidraad voor de medische begeleiding van kinderen met het Downsyndroom” uit april 1998 en de “update van de multidisciplinaire richtlijn voor de medische begeleiding van kinderen met Downsyndroom” uit december 2011. Beide zijn samengesteld door de Werkgroep Downsyndroom van de Sectie Erfelijke Aangeboren Aandoeningen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.
Het doel van de screening is:
De observatie duurt een hele ochtend en is als volgt ingedeeld:
8.15 uur kennismaking, introductie
8.30-12.30 uur observatie door het Downsyndroom Team
12.30-13.00 uur teambespreking
Gedurende de ochtend worden ouders en kind begeleid door een ouder van een kind met het Downsyndroom als ervaringsdeskundige en een vrijwillig(st)er van het Bravis ziekenhuis.
Tijdens de ochtend worden er maximaal drie kinderen in het carrouselmodel gezien, waarbij er in de pauze voor de ouders mogelijkheid is om ervaringen uit te wisselen.
Het verslag van de screening wordt binnen twee weken aan de ouders, aan de verwijzer en aan de huisarts toegestuurd.
Door één van de teamleden wordt telefonisch contact opgenomen met de ouders om na te gaan of de inhoud van het verslag duidelijk is.
De screening wordt niet door iedere ziektekostenverzekeraar vergoed. Ouders dienen zelf contact op te nemen met hun zorgverzekeraar.
Ouders die met hun kind een bezoek aan het Downsyndroom Team willen brengen, kunnen worden verwezen naar de revalidatiearts van het Bravis ziekenhuis die in overleg met de ouders/verzorgers het traject verder in gang zet en tevens de interne verwijzingen naar de overige leden van het Downsyndroom Team verzorgt.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de revalidatieartsen via telefoonnummer: 088 – 70 67 312 / 088 70 67 313 of e-mail: downteam@bravis.nl
11/21