
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Wil jij graag een bijdrage leveren aan het welzijn van onze patiënten en de werking van ons ziekenhuis in het algemeen? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij Bravis.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Binnenkort wordt u in het ziekenhuis opgenomen voor het plaatsen van een double J-stent via de plasbuis. Dit is een slangetje van de nier naar de blaas dat de afvoer van urine vanuit de nier regelt.
Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen zoals marcoumar, sintrom(mitis) of ascal? Meld dit dan van tevoren aan de uroloog. In overleg met de uroloog stopt u het gebruik van deze medicijnen geruime tijd voor de operatie. De operatie vindt meestal onder plaatselijke verdoving plaats. Ook algehele anesthesie (narcose) of een ruggenprik is mogelijk. Dit bespreekt de anesthesioloog met u. Hoe u zich op de narcose moet voorbereiden leest u in de folder “Anesthesie”. Deze folder krijgt u als u zich inschrijft bij het opnameplein.
Door uw plasbuis brengt de uroloog een slangetje (stent) in. De uroloog schuift deze stent via uw blaas op tot in uw nierbekken. Om ervoor te zorgen dat de stent blijft zitten legt de uroloog deze in een krul. Daardoor kan de stent niet terugzakken in de blaas. De operatie duurt ongeveer een half uur.
De verpleegkundige controleert op de dag van de operatie regelmatig uw bloeddruk en polsslag. Mogelijk heeft u een infuus. Dit is een naaldje in een bloedvat van uw hand of arm met daaraan een slangetje. U kunt hierdoor vocht en medicijnen krijgen. Ook kunt u een slangetje in de plasbuis hebben. Dit zorgt ervoor dat de urine vanzelf afloopt.
Het is normaal dat er wat bloed in de urine zit zolang de double J-stent in het lichaam zit, met name na lichamelijke inspanning. Ook is het normaal als u een steek in de zij voelt tijdens het plassen.
Krijgt u de eerste veertien dagen na het plaatsen van de double J-stent problemen die te maken hebben met deze ingreep? Neem dan contact op met het ziekenhuis.
U vindt op uw afsprakenbrief de locatie en adresgegevens waar uw afspraak plaatsvindt.
Heeft u nog vragen? Stel ze gerust aan de uroloog, assistente of urologieverpleegkundige.
De poliklinieken urologie zijn te bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
088 - 70 68 272.
Buiten kantooruren kunt u bij problemen contact opnemen met de spoedeisende hulp:
088 - 70 68 889 Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal
088 - 70 67 302 Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom.
De urologieverpleegkundigen zijn te bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
088 - 70 68 272.
E-mail: urologie.verpleegkundigen@bravis.nl
05/22