
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
U hebt een afspraak op de functieafdeling voor een diffusiebepaling.
Zuurstof uit de lucht die u inademt, gaat door de longwand heen naar het bloed. Dit proces heet diffusie. Hoeveel zuurstof er in uw bloed komt, kan worden gemeten met behulp van een kleine hoeveelheid koolmonoxide (CO) dat u inademt tijdens een oefening. Meestal worden bij dit onderzoek ook andere longfunctietesten gedaan. Het is ook mogelijk dat u alleen voor de diffusiemeting komt.
Voor een betrouwbare uitslag van het onderzoek adviseren wij u het volgende:
U kunt gewoon uw longmedicijnen innemen, tenzij u met uw arts hierover andere afspraken heeft gemaakt. Heeft u een medicijnenlijst? Breng deze dan mee.
U krijgt een mondstuk in de mond en een knijper op de neus. De longfunctielaborant verzoekt u vervolgens enkele malen op een meetinstrument te blazen. U moet bijvoorbeeld:
U herhaalt iedere oefening een aantal keer. Zo weet de laborant zeker dat de uitslag betrouwbaar is. Voor een goed resultaat is het erg belangrijk dat u tijdens de oefeningen tot het uiterste van uw kunnen gaat. Het onderzoek duurt ongeveer twintig minuten. Na het onderzoek kunt u uw normale werkzaamheden hervatten.
U krijgt de uitslag van de specialist bij uw eerstvolgende bezoek. Bent u opgenomen?
Dan krijgt u de uitslag tijdens het verblijf in het ziekenhuis.
Hebt u nog vragen? Stel ze dan gerust. Het team van de functieafdeling is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 088 - 70 68 477 (locatie Roosendaal) of 088 - 70 67 884 (locatie Bergen op Zoom).
Dit onderzoek kan plaatsvinden op de volgende locaties:
Bravis ziekenhuis
Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
Functieafdeling
Begane grond, route 66
Bravis ziekenhuis
Boerhaaveplein 1
4624 VT Bergen op Zoom
Functieafdeling
Begane grond, route 68
04/20