
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
U bent onlangs opgenomen geweest op de afdeling neurologie omdat u een beroerte heeft gehad. Dit wordt ook wel een CVA (Cerebro Vasculair Accident) genoemd.
Het dagelijks leven thuis is anders dan in het ziekenhuis. U kunt geconfronteerd worden met lichamelijke, denk (concentratie en geheugen) en/of emotionele problemen door het CVA. Ook kan het zijn dat alle gegeven informatie over een CVA nu pas duidelijk wordt en dat u hier nog vragen over heeft.
Het Bravis ziekenhuis werkt samen met meerdere organisaties om u thuis zo goed mogelijk te begeleiden.
De CVA consultent/wijkverpleegkundige van een thuiszorgorganisatie (TWB, Allevo of Surplus) neemt ongeveer 3 weken na ontslag uit het ziekenhuis contact met u op om bij u thuis langs te komen. Zij vraagt onder andere naar uw lichamelijke, denk en/of emotionele problemen die u door het CVA heeft en maakt hier een overzicht van. Dit stuurt ze naar de CVA nazorgverpleegkundige van het ziekenhuis.
Ongeveer 6 weken na ontslag uit het ziekenhuis heeft u een afspraak op de CVA nazorgpolikliniek. Dit is een dubbele afspraak. U heeft eerst een afspraak bij de CVA nazorgverpleegkundige. Aansluitend volgt een afspraak bij de revalidatiearts. Deze beoordeelt of extra therapie of behandeling opgestart moet worden.
Ongeveer 10 weken na ontslag heeft u een afspraak bij de neuroloog.
Het eerste jaar na uw CVA heeft u verschillende afspraken op de CVA nazorgpolikliniek.
U heeft heeft ongeveer 6 weken na ontslag uit het ziekenhuis een eerste afspraak met De CVA nazorgverpleegkundige. Deze afspraak duurt ongeveer 45 minuten. De afspraken daarna zullen korter zijn.
Kom zeker samen met uw partner of naaste naar de afspraak op de CVA nazorgpolikliniek. Ook zij kunnen na uw thuiskomst allerlei vragen hebben en problemen ondervinden. Ook bij geen vragen/problemen is het meekomen van uw partner of naaste naar de afspraak op de CVA nazorgpolikliniek toch belangrijk door de informatie en praktische tips die u krijgt.
De CVA nazorgverpleegkundige:
Heeft u nog vragen aan de CVA nazorgverpleegkundige? Neem dan contact op met CVA nazorgpolikliniek via het secretariaat revalidatiegeneeskunde.
CVA nazorgpolikliniek Roosendaal: 088 - 70 68 493
CVA nazorgpolikliniek Bergen op Zoom: 088 - 70 67 310
11/21