
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
In overleg met uw arts is besloten de hoeveelheid cortisol in uw speeksel te laten meten. In deze folder leest u meer over dit onderzoek.
Cortisol is een hormoon dat door de bijnier wordt gemaakt. Via het bloed komt het hormoon terecht in het speeksel. Door de hoeveelheid cortisol te meten, kan informatie verkregen worden of de bijnieren te veel of te weinig cortisol produceren.
Cortisol volgt een zogenaamd dagritme. Dit houdt in dat de hoeveelheid cortisol in het speeksel ’s ochtends meer is dan ’s avonds. Het is daarom belangrijk om de instructies van uw arts omtrent het tijdstip van het verzamelen van het speeksel goed op te volgen!
Het speeksel wordt verzameld met behulp van de Salivette. U kunt deze ophalen bij de poliklinieken bloedafname van het Bravis ziekenhuis.
Verzamel het speeksel op het tijdstip dat met de arts is afgesproken.
Een half uur van tevoren mag u niet meer eten, drinken, tandenpoetsen of roken.
De Salivette (zie afbeelding) bestaat uit een buis (A), een inhangbuisje (B), een
wattenrolletje (C) en een stop (D).
A B C D
Verzamel het speeksel volgens onderstaande stappen en lever de Salivette in zijn geheel in.
1. Houd de buis van de Salivette bij de rand van het inhangbuisje (B) vast en verwijder de stop (D). Het gaat iets gemakkelijker als u de stop iets zijwaarts drukt.
2. Neem het wattenrolletje (C) uit het inhangbuisje (B).
3. Kauw gedurende een minuut lichtjes op de wattenrol. Houd de wattenrol in ieder geval zo lang in de mond tot u het gevoel heeft dat u het verzamelde speeksel niet langer in de mond kunt houden.
4. Doe het wattenrolletje terug in het inhangbuisje (B). Hang het inhangbuisje (B) terug in de buis (A). Sluit het geheel af met de stop (D).
5. Noteer op het etiket met balpen:
6. De gesloten buis bewaart u in de koelkast. Geef de Salivette dezelfde of volgende werkdag af op één van de bloedafnamepunten van het Bravis ziekenhuis. Vergeet het aanvraagformulier niet wat u heeft gekregen van uw behandelend arts.
U krijgt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts.
Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan de medewerker van het laboratorium of aan uw behandelend arts.
Accureon klinisch chemisch laboratorium:, telefoonnummer 088 - 70 68 230.
09/22