
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Wil jij graag een bijdrage leveren aan het welzijn van onze patiënten en de werking van ons ziekenhuis in het algemeen? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij Bravis.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Iedere baby verdient een goede start in het leven. Gezond oud worden begint immers al in de baarmoeder. Als ouder wil je niets liever dan een goede start voor de baby. Toch kan het soms zo zijn dat de omstandigheden minder gunstig zijn.
De zorgen kunnen gaan over de volgende omstandigheden:
Wellicht heb je bij de verloskundige, huisarts of gynaecoloog aangegeven praktische ondersteuning te kunnen gebruiken. Mogelijk vinden zij dat je extra steun kunt gebruiken. Het doel van deze hulp is dat er een veilige thuisomgeving ontstaat voor het gezin. De coördinator zwangerenzorg biedt ondersteuning in het vinden van de juiste zorg.
Nadat je toestemming hebt gegeven voor een verwijzing naar de coördinator zwangerenzorg, zal er een afspraak gemaakt worden voor een gesprek.
Hieronder staat beschreven wat de coördinator zwangerenzorg voor je kan betekenen.
De coördinator zwangerenzorg bespreekt met jou de mogelijke zorgen. Samen wordt gekeken welke hulp er al is en welke hulp nodig is. Daarnaast vraagt ze toestemming om contact te mogen opnemen met betrokken zorgverlener(s) en/of hulpinstanties. Door deze samenwerking kunnen we het aanbod van zorg zo goed mogelijk afstemmen op jouw wensen en behoeften.
Tijdens de gesprekken gedurende de zwangerschap en de periode erna, wordt alles open en eerlijk met je besproken. Je hebt inbreng in de hulp die je nodig hebt. Zo kun je jezelf volledig inzetten om de baby een goede start te geven. Je bent steeds op de hoogte van wat iedereen vindt en wat de volgende stappen zijn.
Ook als het nodig is om hulpverleners van buiten het ziekenhuis of ‘Veilig Thuis’ in te schakelen, wordt dit met je besproken.
Bij vragen kan je tijdens kantooruren altijd contact opnemen met de coördinator zwangerenzorg via telefoon of e-mail.
Brigitte Rovers
Telefoonnummer: 06- 30047845
Emailadres: zwangerenzorg@bravis.nl
8/19