
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Iedereen heeft wel eens last van sombere momenten, waarin je minder zelfvertrouwen hebt dan normaal. Veel mensen hebben echter veel vaker last van een verminderd zelfvertrouwen, ofwel een negatief beeld van zichzelf. Dit uit zich bijvoorbeeld in negatieve gedachten over zichzelf, zoals “Iedereen doet het beter dan ik”, “Hoe kan diegene mij nou aardig vinden?” of “Ik ben ontzettend saai”. Deze gedachten leiden tot een naar gevoel over jezelf. Als dit soort gedachten en dit nare gevoel vaak bij iemand opkomen, spreken we van een negatief zelfbeeld. Het leidt er vaak toe dat je minder toekomt aan de dingen die je graag wilt in het leven, het staat je in de weg. Een negatief zelfbeeld is vaak al een langere tijd aanwezig, maar dit betekent niet dat er niets aan te doen is. Lage zelfwaardering of negatief zelfbeeld is geen aparte psychiatrische diagnose, maar komt vaak voor in combinatie met angst, depressie, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen.
Voor veel mensen is lage zelfwaardering een reden om hulp te zoeken. Bekend is dat lage zelfwaardering een risicofactor is voor het ontwikkelen van of terugvallen in angst of depressie. Lage zelfwaardering kan ook de behandeling belemmeren. COMET is dan vaak de aangewezen behandelvorm om het negatieve zelfbeeld te veranderen. Het gaat hierbij niet zozeer om het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, maar meer om een zelfbeeld te ontwikkelen wat realistisch en in balans is.
De COMET van het Bravis ziekenhuis wordt gegeven in cursusvorm. Dit betekent dat het geen behandeling betreft, maar een training die handvatten biedt om het zelfbeeld meer in balans te brengen. Het betreft een actieve cursus, waarin wordt verwacht dat de cursist elke dag ongeveer een half uur (dit hoeft niet aaneengesloten te zijn) tijd besteedt aan de oefeningen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een werkboek ‘Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen’, wat na de intakefase dient te worden aangeschaft (à €19,95, IBSN 9789031390571).
De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. Ongeveer negen weken na de laatste bijeenkomst zal er een terugkombijeenkomst aan worden geboden, waarin er stil wordt gestaan bij uw verdere voortgang en er terug wordt geblikt op de geleerde theorie.
De cursus vindt plaats in een indicatiegroepsruimte op de PAAZ van het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom.
De cursus wordt begeleid door twee psychologen van het Bravis ziekenhuis.
Polikliniek psychiatrie
088 70 67 854.
08/18