
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Er is sprake van langdurige slapeloosheid (chronische insomnia) wanneer slaapklachten langer dan drie maanden duren en aanleiding geven tot klachten overdag. Denk hierbij aan vermoeidheid, vergeetachtigheid, minder goed kunnen onthouden, spanning en somberheid.
Soms zijn de slaapproblemen het gevolg van een medisch probleem. Dit dient dan eerst behandeld te worden. Ook kunnen de slaapproblemen samen gaan met andere klachten zoals angst- en stemmingsstoornissen. Wanneer deze klachten op de voorgrond staan, wordt geadviseerd eerst die te behandelen. Dikwijls is er geen duidelijke oorzaak (meer) voor de slapeloosheid. Het slecht slapen wordt in stand gehouden door elkaar versterkende factoren. Denk hierbij aan negatieve gedachten over slaap, moeite hebben met ontspannen en een slechte nacht compenseren door lang op bed te blijven liggen.
De groepsbehandeling Cognitieve Gedragstraining bij langdurige slapeloosheid (CGT-insomnia) is voor mensen bij wie slecht slapen op de voorgrond staat en beperkingen geeft in het functioneren overdag.
De afdeling psychiatrie biedt een groepsgerichte cognitieve gedragstherapie voor mensen met langdurige slapeloosheid. Uit onderzoek blijkt dat deze behandeling uw slaap, stemming en kwaliteit van leven kan verbeteren. Doel is de factoren die de slapeloosheid in stand houden aan te pakken.
In de training wordt aandacht besteed aan:
- Informatie over slaap en slaapadviezen.
- Inzicht in eigen slaap verwerven door registratie van slaappatroon en activiteiten overdag.
- Verandering van slaapgedrag.
- Leren ontspannen.
- Veranderen van gedachten die u belemmeren bij het slapen.
Van belang is dat u op de trainingen aanwezig bent en actief met uw problemen aan de slag gaat. De training vraagt inzet. De opdrachten komen in overleg met u tot stand maar kunnen intensief zijn; het effect treedt vaak pas na enkele weken op.
De training bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur. Na zeven weken is er een follow-up bijeenkomst.
De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers.
Voordat u de training gaat volgen heeft u een individueel gesprek met een psychiater en een individueel gesprek met één van de trainers.
08/18