
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het nieuwe Bravis brengt zorg samen. Nieuwe locatie, nieuwe visie
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Uw behandelend arts heeft u verwezen voor intra-uteriene inseminatie, hierbij wordt het zaad in het laboratorium opgewerkt.
Deze bewerking selecteert en stimuleert de beste zaadcellen en verwijdert hiermee stoffen en micro-organismen die bij een bevruchting problemen kunnen geven.
Na de bewerking zijn de zaadcellen geschikt voor IUI (Intra Uterine Inseminatie).
Om deze bewerking te laten slagen is het belangrijk dat u de volgende aanwijzingen nauwkeurig volgt.
Voor het opvangen van het zaad krijgt u steriele potjes mee.
Voordat u het zaad voor het onderzoek produceert:
Neem het zaad af, zo kort mogelijk van te voren, maar uiterlijk één uur voordat u uw afspraak heeft met het laboratorium voor medische microbiologie (Microvida).
Het is belangrijk dat u al het zaad opvangt. Als het niet lukt om al het zaad op te vangen gaat de IUI wel door, gezien wat de partner al aan behandeling heeft gehad.
U kunt de zaadlozing het beste met de hand opwekken.
Noteer op uw naamplaatje op het potje de datum en de tijd van de afname en het aantal dagen van onthouding. Gebruik geen condooms omdat die voor zaadcellen giftige stoffen bevatten.
Geef het zaad op de afgesproken tijd af aan de balie van het laboratorium voor medische microbiologie (Microvida). Als het laboratorium (vóór 08.00 uur) nog niet open is, verzoeken wij u te wachten tot de eerste medewerker aanwezig is.
Het zaad verdraagt geen kou, maar ook geen hitte. Houd het daarom warm onder uw kleding tijdens het vervoer naar het ziekenhuis. Zorg ook dat er geen water bij komt.
Het is zeer belangrijk dat u op tijd bent. Bent u te laat? Dan kan de behandeling niet meer gedaan worden. De patiënt na u wordt dan geholpen. U moet dan een nieuwe afspraak maken.
Omdat er vaak wisselende effecten zijn van de opwerkprocedure, kan het voorkomen dat de opbrengst laag is.
Bij een lage opbrengst onder de miljoen is de kans op zwangerschap lager. Alleen indien er geen zaadcellen aanwezig zijn, zal worden afgezien van een inseminatie.
Uw behandelend arts zal de uitslag van het onderzoek met u bespreken.
U vindt het laboratorium voor medische microbiologie (Microvida), locatie Roosendaal op route 150 op de eerste verdieping.
Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan een medewerker van het laboratorium op telefoonnummer: 088 – 70 68 314 of aan uw behandelend arts.
03/20