
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Uw behandelend arts heeft u verwezen voor Intra-Uteriene Inseminatie (IUI). Hierbij wordt het semen (sperma) in het laboratorium opgewerkt.
Deze bewerking selecteert en stimuleert de beste zaadcellen en verwijdert hiermee stoffen en micro-organismen die bij een bevruchting problemen kunnen geven. Na de bewerking zijn de zaadcellen geschikt voor IUI. Voor een optimale kwaliteit van het semen voor deze bewerking is het belangrijk dat u de volgende aanwijzingen nauwkeurig volgt.
Voordat u het semen voor het onderzoek produceert:
Het zaad dient thuis door masturbatie, dat wil zeggen door zelfbevrediging met de hand, worden verkregen.
Andere methoden maken het sperma ongeschikt voor bewerking. U mag geen condoom of glijmiddel gebruiken, omdat dit schadelijk is voor de zaadcellen. Het sperma dient u rechtstreeks op te vangen in het potje, dat u hebt meegekregen. U mag dit potje aan de binnenkant vooral niet schoonmaken, want water en schoonmaakmiddelen zijn schadelijk voor zaadcellen. Bij de zaadlozing komt het zaad schoksgewijs naar buiten. Belangrijk is, dat u al het geloosde zaad opvangt, met name het eerste deel, omdat daar de meeste zaadcellen in zitten.
Nadat u het sperma in het potje hebt opgevangen, sluit u het potje zorgvuldig af met het deksel, dat u erbij hebt gekregen.
Vermeld op het etiket van het potje duidelijk uw naam + geboortedatum
Tijdens het vervoer naar het ziekenhuis mag het potje niet te sterk afkoelen. De ideale bewaartemperatuur ligt tussen kamer- en lichaamstemperatuur. Bewaar het potje bijvoorbeeld in uw broekzak of onder de arm.
Behalve het potje dient u ook mee te brengen: het poliklinisch labaanvraag-formulier dat u van de gynaecoloog hebt ontvangen en uw legitimatiebewijs.
Bij afgifte en ook wanneer het bewerkte sperma bij het laboratorium wordt afgehaald, dient legitimatie plaats te vinden. De bewerking neemt ruim een uur tot anderhalf uur in beslag.
Voor de bewerking van het sperma is het nodig, dat het sperma binnen één uur na productie bij het klinisch chemisch laboratorium van Accureon, locatie Bravis te Roosendaal, wordt ingeleverd: Balie 148.
Als het sperma ruim nà de afgesproken tijd wordt ingeleverd kan het voorkomen, dat om organisatorische redenen het sperma niet meer in behandeling genomen kan worden.
Uw behandelend arts zal de uitslag van het onderzoek met u bespreken.
Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan een medewerker van het laboratorium of aan uw behandelend arts.
Accureon klinisch chemisch laboratorium, telefoonnummer 088 - 70 68 230.
4/23