
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
ADHD uit zich in aandachtsproblemen en/of in hyperactiviteit en impulsiviteit welke al voor het zevende levensjaar beginnen.
De stoornis manifesteert zich op meer dan één terrein. Dit kan zijn op school/werk, thuis en in de vrije tijd (bijvoorbeeld op een sportvereniging) of bij familie en vrienden thuis. ADHD leidt tot aanwijsbare beperkingen in het functioneren met nadelige gevolgen voor de sociaal-emotionele/cognitieve ontwikkeling.
Medicatie is samen met psychologische begeleiding een krachtige behandeling. Kinderartsen en kinderpsychiaters schrijven deze medicatie voor. Huisartsen doen dit ook.
Medicatie geeft bij ongeveer 70% van de kinderen afname van de symptomen en verbetering van het gedrag. Medicatie bevordert het concentratievermogen.
Medicatie heeft ook bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:
Deze bijwerkingen doen zich voornamelijk voor bij het starten van de medicatie of bij dosisverhoging.
Voor 18 jaar
Zoals het op dit moment volgens de Jeugdwet geregeld is, kun je voor je medicatie tot 18 jaar bij de kinderarts terecht.
Indien er geen medicatie meer gebruikt wordt, zijn verdere controles niet nodig. Mocht het in de toekomst niet goed gaan, dan ga je hiervoor naar de huisarts. De huisarts verwijst je dan eventueel voor je 18e jaar terug naar de kinderarts.
Na 18 jaar
Na je 18e jaar word je ontslagen bij de kinderarts.
Als het ontslag naar de huisarts plaatsvindt, dan ontvangt de huisarts een ontslagbrief met daarin de laatste gegevens van uw medicatie, bloeddruk, groei en algemene informatie.
Soms adviseert de kinderarts de controles voort te zetten bij een volwassen psychiater. Dit doet de kinderarts samen in overleg. De psychiater ontvangt dan een doorverwijzing van de kinderarts.
Het volgende wordt geadviseerd:
U kunt veel informatie vinden op de site van de oudervereniging “Balans”. Dit is een vereniging voor ouders van kinderen en volwassenen met leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen waaronder ADHD. U kunt de informatie vinden op het volgende internetadres: www.balansdigitaal.nl
04/19